Nu kan man köpa Julmust på Coop

Av den 1 augusti, 2019

Nu börjar utvalda Coop-butiker i Närke och Skåne sälja årets julmust. Mitt i sommarvärmen finns alltså chansen att komma över en flaska eller två, bland annat i Hallsberg, Örebro och Askersund.

– Det har blivit en tradition hos några av de Coop-butiker som ligger nära Hammar att börja erbjuda julmusten tidigt. I år är inget undantag. Det är mest en kul grej såklart, och många konsumenter blir glada, kommenterar Robert Henrysson, VD för Hammars Bryggeri.

I år hakar dessutom Coop i Sjöbo på. Så även skåningarna får nu ta del av denna juliga dryck i sommarvärmen!

– Den absolut största delen av all julmust säljer vi i december såklart, men det är roligt att det finns sådant intresse året om för denna klassiker, fortsätter Robert.

Hammars Bryggeri är ett av Sveriges äldsta bryggerier, beläget vid Vätterns strand i Hammar utanför Askersund. Sedan starten för mer än hundra år sedan – på vinden till bostadshuset bredvid det nuvarande bryggeriet – har vi tillverkat svagdricka, läskedryck och tappat mineralvatten enligt gamla hantverksmässiga metoder. Metoderna lever kvar än idag i vår lilla fabrik. Vi kokar vår egen sockerlag och brygger alltid små serier. Alltid med stor passion för resultatet.

Hammars Bryggeri har bryggt julmust sedan tidigt 30-tal. Vi tillverkar vår julmust enligt hemligt recept som förts vidare i generationer. En nypa extra av några alldeles speciella ingredienser till familjen Roberts originalrecept. Resultatet blir en av de mest omtyckta musterna i Sverige.

Dryck | Nu kan man köpa Julmust på Coop
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login