Nu kan du styra Philips Hue på svenska med Google Home

Av den 10 oktober, 2018

I samband med Google Homes lansering i Sverige erbjuder Philips Hue ett helt nytt sätt att styra hemmets smarta belysning. Den svenska versionen av den intelligenta röstassistenten och högtalaren Google Home lanseras på den svenska marknaden den 24 oktober. Det innebär att du då kan styra ditt Hue-system på svenska.

Nu kan du snart säga ”Google, dämpa belysningen i vardagsrummet”. Den 9 oktober avslöjade nämligen Google att de äntligen lanserar danska, svenska och norska versioner för sina intelligenta högtalare, Google Home och Google Mini. Det innebär att du kan styra hemmets Hue-belysning på svenska – bara genom att använda röstkommandon. Vilket öppnar upp för nya möjligheter att personifiera ditt hem och använda smart home-enheter.

– Google Home har arbetat med Hue i flera år men har hittills bara fungerat på engelska. Att det nu blir möjligt att använda Google Home på svenska innebär stor uppgradering för våra Hue-system. De blir ännu mer användarvänliga och bidrar också till att förstärka smart home-produkter på marknaden, säger Andreas Bahnsen, produktchef för Philips Hue i Norden.

Om du både köper ett Philips Hue-startpaket och en Google-högtalare, erbjuder Elgiganten ett rabatterat pris. Det innebär att du snabbt och enkelt kan börja bygga ditt intelligenta hem – på svenska.

Nästa gång du kommer hem till en mörk hall med händerna fulla, kan du sätta på belysningen genom att prata med din Google Home-högtalare. Eller när du har gäster och middagen är framdukad. Då kan du ändra belysningen till en varmare och mer dämpad nyans utan att lämna bordet. Det svenska röstsystemet betyder också att både barn, äldre och andra med mindre engelskakunskaper nu kan tända lampor med röstkommando. Något som är särskilt användbart när barnen läser läxor och rätt ljus är avgörande för att kunna behålla koncentrationen.

Erbjudandet om ett Philips Hue-startpaket och en Google-högtalare kan köpas från och med 24 oktober på Elgiganten. Den perfekta julklappen för den som ännu inte hoppat på smart home-vågen.

Signify är Philips Lightings nya namn sedan 16 maj 2018, den juridiska namnändringen i Sverige sker i början på 2019.

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login