Nu har anmälan till James Dyson Award 2020 öppnat – en prestigefull tävling för studenter

Av den 2 april, 2020

Nu har anmälan till James Dyson Award 2020 öppnat – en prestigefull tävling för ingenjör- och designstudenter. Briefen för tävlingen är väldigt enkel: designa något som löser ett problem. Den internationella vinnaren garanteras omfattande uppmärksamhet i media och en prissumma på hela 370 000 kr för att kunna utveckla sin idé ytterligare.

Tidigare vinnare har tacklat problem så som plastavfall, energigenerering samt sjukvårdsutrustning till utvecklingsländer. Flera av dem kan idag jobba heltid med att utveckla sin innovation, tack vare startskottet de fått genom vinsten av James Dyson Award.

2018 års nationella vinnare Pontus Törnqvist tog fram en lösning på hur vi med hjälp av potatis kan minska vår plastkonsumtion. Pontus vann med sitt bidrag Potato Plastic, ett miljövänligt alternativ till engångsprodukter och förpackningar av plast. Idag, snart två år efter vinsten i JDA, har Potato Plastic nyligen blivit ett aktiebolag, och det drivs idag av Pontus och tre affärsutvecklare och delägare från Chalmers Entreprenörskola. De jobbar just nu med att utveckla produkten ytterligare och få igång den industriella produktionen. Målet är att produkterna ska nå marknaden år 2021, då EUs lagstiftning mot engångsartiklar i plast träder i kraft.

Utöver den internationella vinnaren kommer James Dyson Award under 2020 för första gången utse ytterligare en vinnare: den som har jobbat bäst med hållbarhet. Hållbarhetspriset introduceras för att uppmärksamma ingenjörer och forskares roll för en mer hållbar framtid. 

Anmälan är öppen till den 16 juli och sker via James Dysons Awards hemsida » https://www.jamesdysonaward.org/en-SE/

Business | Nu har anmälan till James Dyson Award 2020 öppnat – en prestigefull tävling för studenter
Örebroguiden

Källa Prat PR 

You must be logged in to post a comment Login