Nu finns Bäversafari i Kopparberg

Av den 23 juni, 2019

I skymningen, medan solen sänker sig bakom trädtopparna paddlar vi ut på bäversafari. Genom ett mycket bäverrikt vildmarksområde färdas vi så ljudlöst som möjligt i kanoter. Det är på kvällen i skydd av trädens skuggor som bävern är som mest aktiv. Försiktigt glider vi under tystnad fram mot bäverhyddorna. Sakta, sakta för att komma så nära som möjligt utan att störa.

Under safarituren gör vi ett strandhugg på en ö eller udde där en vildmarkspicknick serveras. Under picknicken lyssnar vi på en kunnig och erfaren bäverguide som berättar historier om bävern och en del andra vilda djur i skogen.

Under kanotturen är det knäpptyst. Då kommunicerar vi bara genom tecken. En förutsättning för att få syn på de skygga och flitiga gnagarna. Chansen att se bäver är mycket stor. Sedan år 2003 har flera bävrar skådats på de flesta safarina.

Turen inkluderar: 5 timmars guidat bäversafari, kanotpaddling i ett mycket bäverrikt vildmarksområde, kanoter, paddlar, flytvästar, vattentäta säckar, sittunderlag, en kortare transfer från Wilderness Lodge till ett närbeläget bäverrevir och tillbaka, en vildmarkspicknick med renklämmor stuvade med grönsaker och bär från skogen, mineralvatten från det lokala bryggeriet, lokala frukter, te eller kaffe, övernattning i dubbelrum, sänglinne, handdukar, frukost med hembakat bröd och hemgjord müsli.
Safarit är ett certifierat Naturens Bästa arrangemang.

» Mer info här «

Nöje | Nu finns Bäversafari i Kopparberg
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login