Nu finns 2016 Marimar Estate Albariño på Systembolaget

Av den 25 augusti, 2019

Albariño som druva har gjort sig känd för att ge fantastiska viner när den odlas i det kyliga, regniga klimatet i Galicien i nordvästra Spanien. Marimar Torres lät först plantera sin vingård vid Sonoma Coast men läget visade sig vara för kylslaget för att få även en druva anpassad till kalla klimat att mogna på ett tillfredsställande sätt. Efter fyra år avbröts försöken och vinstockarna flyttades till vingårdslägen i något varmare Russian River Valley. Nu gläds Marimar Torres och hennes team över att druvan trivs alldeles förträffligt i vingården Don Miguel.

Vingården har fått sitt namn efter Marimar Torres far och ligger i Green Valley – den svalaste, dimmigaste delen av Russian River Valley. Druvorna skördades den 9:e september 2016, pressades som hela klasar och genomgick en första jäsning på ståltankar. 100% av druvsaften genomgick sedan malolaktisk jäsning och tappades på flaska i april 2017.

2016 Marimar Estate Albriño bär intensiva, klassiska toner av citrus, lime och vit persika. Här finns också florala toppnoter av kaprifol och en mineralitet som påminner om våt sten. Vinet är friskt och livligt med en bestående syra som ger ett elegant och fräscht avslut.

2016 Marimar Estate Albriño passar fantastiskt till stekta eller grillade skaldjur och även till ostron och musslor, rökt lax, sushi, asiatiska rätter – och inte helt oväntat, till spanska tapas. Varför inte Pulpo a Feira, det som ibland kallas Galiciens “nationalrätt” och som består av bläckfisk, hett paprikapulver, olivolja och potatis. 

2016 Marimar Estate Albariño
Pris: 239 kr 
Artikelnummer: 91218

Dryck | Nu finns 2016 Marimar Estate Albariño på Systembolaget
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login