Nu bokar vi resan med mobilen

Av den 6 juli, 2017
Antalet köp via mobilen har fördubblats.

Nu flyr svenskarna den svenska sommaren för en mer solsäker semester utomlands. Den senaste veckan har försäljningen av sommarresor ökat med 20 procent i jämförelse med samma period förra året. En sak skiljer sig dock från föregående år – allt fler använder sin mobiltelefon när de söker information om resmål och bokar sin resa.

– Ungefär hälften av all trafik till ving.se kommer från mobiltelefoner, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving. Numera är det fler som söker efter resor på mobilen än via datorn, och antalet köp av resor från mobilen har nästan fördubblats i jämförelse med samma period förra året. Ett trendbrott de senaste månaderna är att fler väljer att boka sin resa via sin smartphone istället för, som tidigare, via sin läsplatta. Den senaste veckan bokade 23 procent sin resa via mobilen och 15 procent via sin läsplatta.

Det är främst på kvällstid som solsugna svenskar drömmer sig bort och planerar sina resor. Flest sökningar på ving.se görs mellan kl 20.00 och midnatt. Det är inte bara kortare resor som beställs via mobilen, utan även familjesemestrar och exotiska resor långt bort.

– Vi har arbetat mycket med att utveckla vår sajt till att bli mobilvänlig med responsiv design, och har gjort det enkelt för kunderna att hitta det de söker. Och det är inte bara innan semestern som våra gäster använder mobilen, på plats använder man gärna Vings app där man hittar flyginformation, information om resmålet och vad man kan göra på plats. Vi hade 75 procent fler bokningar genom appen i juni, mot samma månad förra året, avslutar Magdalena Öhrn.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login