Nu blir showen ”Den magiska maskinen” i Örebro mer tillgänglig

Av den 16 december, 2017

Örebrokompaniet, Örebro stads destinations- och marknadsbolag, har som målsättning att verka för att stadens evenemang blir tillgängliga för så många som möjligt. Därför lanserar bolaget nu en första testversion av en tillgänglighetsapplikation för smartphones.

Projektionsshowen ”Den magiska maskinen” på Örebro slotts västra fasad har efter sju visningstillfällen haft stor publik på plats såväl som god spridning i digitala kanaler. Försök med att göra showen tillgänglig för döva, personer med hörselnedsättningar och synskadade har gjorts via QR-kod kopplad till webbplatsen www.denmagiskamaskinen.se. Svårigheten har varit att få rätt synkronisering mellan webb och liveupplevelse. Detta ska nu kunna undvikas tack vare ny teknik.

På Örebrokompaniets initiativ har en modern applikation för smartphones tagits fram. Applikationen ”Magiskamaskinen” laddas ned gratis via Google Play för android och App Store för iPhone. Testlanseringen var igår kväll fredag den 15 december klockan 17.15 och under resterande föreställningar under helgen.

Länk till appen för apple här »

Örebrokompaniet har arbetat intensivt med projektet under hösten. Målsättningen är att skapa ett återkommande evenemang för staden, en ny jultradition som ändrar innehåll år från år. Årets show handlar framförallt om att sprida julstämning och visa slottet på olika fantasifulla sätt för att tydliggöra stadens ikon ännu mer.

– Vår ambition är att bli bäst i klassen i landet på tillgänglighet gällande evenemang, det är oerhört viktigt för att lyckas bli en
attraktiv stad. Den magiska maskinen har, kopplat till sin natur, svårigheter att använda traditionella metoder för tillgänglighet. Därför vill vi nu testa annan teknik i syfte att tillgänglighetsgöra showen för flera, säger Louise Anestad Sarbäcken, evenemangs- och varumärkesansvarig på Örebrokompaniet.

Showen är kostnadsfri och passar alla generationer. Följande tillfällen under december visas showen:

16/12 – klockan 17.15 samt 20.00

17/12 – klockan 17.15

22/12 – klockan 17.15 samt 20.00

23/12 – klockan 17.15 samt 20.00

24/12 – klockan 17.15

25/12 – klockan 17.15 samt 20.00

26/12 – klockan 17.15 samt 20.00

Nöje | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login