Nu blir det lättare att pendla mellan Örebro och Karlstad

Av den 27 januari, 2020

Vy Bus4You utökar sin verksamhet med en ny bussdepå i Örebro och utökar bussflottan med sex nya expressbussar. Då Värmlandstrafiken och Region Örebro avvecklar tågtrafiken mellan städerna i slutet av 2020 innebär satsningen bättre pendlingsmöjligheter mellan Örebro och Karlstad. De nya expressbussarna är i trafik i 30 mars och det kommer avgå 17 resor varje dag i vardera riktningen.

– Tack vare satsningen på sträckan mellan Örebro och Karlstad möjliggör vi främst arbetspendling mellan städerna – som tidigare varit begränsad. Utökningen i Örebro kommer även lägligt då Värmlandstrafik och Region Örebro lägger ner den skattesubventionerade tågtrafiken mellan städerna, som innebär att fyra tågavgångar per dag i vardera riktningen försvinner, säger Robert Nyberg, vd på Vy Travel.

​Vy Bus4You kör redan nu med hög frekvens mellan Karlstad och Arlanda flygplats, via Örebro, men det har inneburit sparsamt med morgonturer till Karlstad från Örebro och på kvällen från Karlstad till Örebro – vilket det blir ändring på nu.

​– Örebroarna har sannerligen uppskattat expressbussarna till Arlanda flygplats och vi har haft en fantastisk utveckling på sträckan. Förhoppningsvis uppskattar även Örebroarna och Karlstadborna att vi säkrar pendlingsmöjligheterna mellan städerna när den direkta tågtrafiken mellan städerna avvecklas. Naturligtvis så kommer vi att erbjuda prisvärda pendlingskort, säger Robert Nyberg.

Fakta
– Det kommer avgå 17 turer varje dag i vardera riktningen mellan Örebro och Karlstad
​- De nya bussarna är i trafik den 30 mars​

Resa | Nu blir det lättare att pendla mellan Örebro och Karlstad
Örebroguiden

Källa Nettbuss

You must be logged in to post a comment Login