Nu är hösten i full gång hos Konstfrämjandet Bergslagen

Av den 29 augusti, 2019

Efter sommarens uppehåll visar man stolt en utställning av Philip Lernhammar, det är hans första efter fem studieår på Helsingfors Konsthögskola.  Så här skriver Philip Lernhammar om sin utställning som han helt enkelt kallar ”Måleri och teckningar”: 

”Den här utställningen har kommit att handla om något jag hållit på med sedan jag var liten: att teckna och måla människor i olika situationer och sammanhang.

Som barn lär vi oss genom att iaktta omgivningen och våra medmänniskor. Att lära sig genom att iaktta och sedan teckna det är någonting som varit en livsviktig strategi för mig ända sedan barndomen, vare sig det har varit i en dagbok eller på ett papper.

Jag tror att alla människor är påverkade av den visuella omgivning de växer upp i och jag finner det intressant att komma till självinsikten att till och med mitt tänkande är format av de sagor och bilderböcker jag läste som barn.

Målningarna och teckningarna som visas här blir fortfarande till på samma enkla sätt – genom iakttagelse och tecknande.”

Kulturpolitik
Den 18 september kl. 19 får vi besök av Lennart Bondesson (KD) kommunalråd och ordförande i Kulturnämnden. Han kommer att prata om ”Kulturens omistliga roll i Örebros utveckling”. Fri entré. Välkomna till samtal.
Utställningar

24/8 – 15/9      Philip Lernhammar, årets debutant. ”Måleri och teckningar”

21/9 – 13/10    Kerstin Bergman ”Rum med egen ingång” collage, måleri och grafik.

19/10 – 10/11  Dorina Mocan & Christer Lönngren ”I magisk omgivning” måleri, grafik och skulptur.

16/11–24/11    Kävesta Folkhögskola

30/11–20/12    Anna-Karin Boo, Jan Hermansson & Christina Råhlén ”Olika” måleri, teckning och installation.

Projekt

Bortom de blå bergen, år 3 i Degerfors
Bortom de blå bergens sista och tredje år tar plats i Degerfors med Sveafallen som utgångspunkt. Genom Open Call anställs en konstnär för att forma och leda arbetet som kommer att involvera samtliga elever i år 3, vilket är ca. 100 elever som finns i fem skolor.

Öppna konsten
Konstfrämjandet fortsätter med projektet ”Öppna konsten” på Vivalla familjecentral. Tillsammans med en konstnär får barnen en eftermiddag i veckan att utforska och prova på olika material och tekniker.

Barnutställning på turné
”Hemma hos” med konstnären Ulrika Linders vardagsnära teckningar på fönsterkuvert som visats på bibliotek i Lindesberg i april, Ljusnarsberg i maj och Nora i juni-augusti kan ses på Lekebergs bibliotek i september. Ulrikas träffsäkra bilder finns också på Instagram under namnet ”Diskbänkstecknaren”. 

Konstpaket på turné i äldrevården
Verk av konstnärerna Lotta Smed, Mark Andersson och Björn Brusewitz kommer att turnera på äldreboenden i Länet.

Black Door Gallery 
Samarbetet med fotogalleriet Black Door Gallery fortsätter se deras utställningsprogram på: www.blackdoorgallery.se

Kultur | Nu är hösten i full gång hos Konstfrämjandet Bergslagen
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login