Nu är årets Drömjobbare igång

Av den 2 juli, 2018
2018 års Drömjobbare Azhi, Natali, Matilda och Emelie, tillsammans med bankens VD Cecilia Jeffner och handledaren Janis Lancereau.

Efter två veckor fyllda av både ett Emax, ett fem dagars event för unga entreprenörer från hela Sverige, och en vecka med utbildning och förberedelser i bankens regi är nu årets Drömjobbare redo att sätta igång med sina verksamheter.

För sjunde året i rad arrangerar banken projektet Drömjobbet, ett projekt som ger unga entreprenörer i Bergslagen chans till att förverkliga sina affärsidéer.

Årets fyra Drömjobbare, som i år är från Storfors och Lindesberg, inledde veckan före midsommar med att delta på Emax i Göteborg. Emax är mässan för Sveriges främsta unga entreprenörer, med hyperaktuella föreläsningar, utmanande och roliga övningar inom företagande och inte minst umgänge med andra unga, drivna personer från hela Sverige. Drömjobbarna berättade efteråt att de nu har vänner från Arvidsjaur i norr till Malmö i söder.

Efter Emax var det dags för seminarier om företagsekonomi och marknadsföring, och de har fått göra en affärsplan för sina idéer. Allt i bankens regi med handledare Janis Lancereau från Startcentrum. 


Årets Drömjobbare:

Azhi Ahmed, 18 år från Lindesberg. 
Azhis affärsidé dök upp när han själv köpte jordgubbar och upptäckte att de på botten av asken var dåliga. Därför ska han nu driva Plockgubbar i sommar , där du själv plockar ihop dina jordgubbar i asken. Första chansen att plocka ihop dina egna jordgubbar får du på Noradagarna 4-7 juli.

Natali Atoyan, 19 år från Lindesberg. 
Ska du vara extra fin till sommarfesten eller kanske bröllopet så hjälper Natalie dig med make-upen! Två diplom har hon inom make-up och hjälper dig antingen hemma hos dig eller hemma hos henne.

Matilda Antman Morén, 19 år från Lindesberg. 
Från att framgångsrikt ha drivit MatbankenUF, en receptapp för att minska matsvinnet, med bland annat ett SM-guld i UF-kategorin ”Årets Samhällsentreprenör”, ska Matilda nu försöka driva appen vidare som bolag. Appen finns att ladda ner både i Appstore och Google Play.

Emelie Nordgren, 19 år från Storfors. 
Emelies Drömjobb handlar om hästar. Hon kommer att ta emot hästar för träning, tävling och tillridning. Hon har även stallplatser och ridhus och alla hästar är välkomna!

Nöje | Drömjobbar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login