Norrdans på turné kommer till Örebro

Av den 15 november, 2018

Norrdans turnerar åter igen med föreställningen BLACK FOREST, denna gång i Dansnät Sverige under november månad.

Norrdans föreställning Black Forest sätter åskådaren i händelsernas centrum. Föreställningen är en resa om frihet och om att våga gå sin egen väg. BLACK FOREST undersöker motsatta krafter och vad som händer med energin som samlas när en inte riktigt passar in. Det handlar om frihet och hemlängtan, om att vara tillsammans och att vara ensam, om att springa mot något eller springa ifrån. BLACK FOREST är skogen som en måste ta sig igenom för att komma till sitt mål. Vem väljer att stanna kvar, vem väljer att gå vidare.

Det stora temat är skogen och vad den symboliserar; frihet, öppenhet, stor och vacker. Det finns en slags befrielse och fridfullhet med skogen. Sedan har jag jobbat med motsatserna till det. På dagen är skogen ljus och fridfull och på natten är den kopplad till rädsla och skräck. Det här har sedan kommit ut i rörelse, det är stort och vilt, säger koreografen Mari Carrasco.

Kort om koreografen
Koreografen Mari Carrasco fick sitt genombrott 2012 med den prisbelönta koreografin Bartolomeo och publiksuccén Girls will make you blush fick svindlande varm kritik. Samarbetet med Norrdans internationella dansensemble erbjuder en hårresande upplevelse för publiken, som får ta plats direkt intill dansarna på spelytan/scenen.

Presscitat

”Black Forest är en omtumlande upplevelse. Norrdans och Mari Carrasco belönades av publiken med stående applåder som aldrig ville ta slut.”
Tidningen Ångermanland

”Jag rekommenderar er att ta chansen att se riktigt bra danskonst på en scen nära dig.”
ÖP

”I sina bästa stunder är ‘Black Forest’ ren lycka.”
Länstidningen 

Black Forest med Norrdans visas lördag 17 november i Örebro på Hjalmar Bergmanteatern, det blir två föreställningar 15.00 och 19.00

Kultur & Musik | Hjalmar Bergman Teatern
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login