Norlie & KKV spelar på Ritz Nightclub

Av den 20 maj, 2017

Norlie & KKV är en svensk hiphop-duo som består av Sonny Fahlberg (Norlie), född 4 mars 1990 och Kim Vadenhag (KKV), född 10 juli 1990.

Duon träffades 2008 i Huddinge kommun söder om Stockholm, under våren 2009, då de fortfarande gick i gymnasiet, gjorde de ett låtsamarbete och det blev starten. Norlies bror Niklas Jacobsson, känd som DJ WIKEN, fick dom att vilja börja med musik efter sin framgångsrika EP ”Take Me Away”.

Rap är grunden, men med influenser i flera sorters musik; pop, house, electro, techno och rock. Under våren 2011 blev de utsedda till ”Månadens artist” av MTV och Comviq, var med i Vakna med The Voice, låg etta på NRJ:s ”Dagens Topp 3” med singeln Pressad av tid och släppte EP:n En Liten Del Av Någonting på Itunes och Spotify. EP:n består av 4 låtar som finns med på deras blivande debutskiva SN/\RT som gästas av bland andra Timbuktu, Minaya och house producenterna Nause. framträdde också på NRJ Summer Club 2010 och med Lazee på både Helsinki’s Nickelodeon Dagen 2011 och Ungdomens hus i Upplands-Bro.

Deras officiella debutsingel När jag går ner släpptes 2011 och nådde 18:e plats på Sverigetopplistan. En video till låten gjordes samma år i november.

Under 2012 fick duon topp 10-hits med båda singlarna ”Tröjan du hatar” och ”Där jag hänger min hatt”.

De vann ”Årets nykomling” 2012 på P3 guld galan i januari 2013, 2017 släpptes låten ”Säg något som får mig att stanna”.

Onsdag 24 maj kommer Norlie & KKV till Ritz Nightclub, ett kärt återbesök för duon som mer eller mindre ägde Ritz vid deras förra besök.

» Mer info här «

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login