NONONO tillbaka med nya albumet ”Undertones”

Av den 1 oktober, 2018

Deras debutalbum blev hyllat av musikrecensenter världen över och med en internationell hit blev de över en natt en av Sveriges största musikexporter. Idag, fyra år senare, släpper de uppföljaralbumet ”Undertones” som bland annat innehåller senaste singeln ”Dancing (Mumbai Wedding”), ”Masterpiece” och ”Friends” samt sju helt nya låtar.

Efter succén med hitsingeln ”Pumpin Blood” år 2013 tog NONONO en paus till följd av en längre tids intensivt turnerande och promotionarbete. Efter två år drogs bandmedlemmarna Stina Wäppling, Tobias Jimson och Michel Flygare tillbaka till studion och varandra. Väl i studion började en samling låtar som inte lät likt något annat pådagens popkarta ta form och en väsentlig skillnad mot förra albumets inspelning var att de hittat nya ljudlandskap som väckte medlemmarnas nyfikenhet och kreativitet. Stina tog nu även större plats, med en mer proaktiv roll i låtskrivandet som lät henne blomma ut som textförfattare. Hennes röst besitter en större säkerhet, pondus och självkänsla som inte visats upp tidigare och hon tar helt naturligt rollen som bandets ledstjärna, och ger låtarna personlighet, identitet och djup.

Stina berättar om inspirationen till albumets titel:
”Undertones är ett ord som började cirkulera i flera av våra låtar. Det har inte varit en vanlig del av en text utan mer en viskning, ett ord som jag har nynnat melodier med eller chantat med. Så till viss del har ordet själv-utnämnt sig till albumtitel! En underton är för mig ett sätt att säga ’hur känns det egentligen’ och jag tycker att det är det som händer när jag gör musik. För en kort stund kan jag identifiera och fånga precis hur det känns. Det här albumet är en samling sånna stunder.”

Lyssna på albumet ”Undertones” här »

Kultur & Musik | NONONO
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login