Nöje | Svensk videodating-app i duell med Tinder

Av den 23 maj, 2016

Över 2500 nedladdningar på bara några veckor. Videodejting-appen HIMYNAMEIS startade som ett hobbyprojekt i Malmö, men har redan blivit en stor succé och är nu en av de mest populära dejtingapparna på App Store.

Jag tror att många har tröttnat på att dejting på nätet är så struligt och omständligt. Folk går på dejt efter dejt utan att träffa rätt. Vi tänker att om dejterna stämde bättre med förväntningarna så skulle man inte behöva gå på lika många dejter, bara bättre sådana, säger Ludvig Lindström, en av grundarna.

HIMYNAMEIS är en dejtingapp som påminner om Tinder, men där singlarna presenterar sig med en kort video. Enligt studier är video överlägset bilder när det gäller att förmedla personlighet och karisma.

Visst, det krävs aningen mer commitment att spela in en video, men det är det värt. Mer realistiska förväntningar och högre engagemang leder till bättre dejter, säger Ludvig Lindström.

Just nu förs diskussioner med en rad investerare för att bland annat möjliggöra en expansion även utanför Sveriges gränser.

Det vore kul med en svensk dejtingapp som utmanade de stora dejtingbjässarna, avslutar Ludvig Lindström.

Nöje
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login