NJIE lanserar Cold Brew Coffee

Av den 19 september, 2018

En kaffevåg har svept in över Sverige. Kaffet ska drickas kallt, smaksatt och på språng – och dessutom vara bra för hälsan. NJIE har hakat på trenden och lanserar nu NJIE Cold Brew Coffee, en innovation för alla kaffeälskare.

– Nu släpps äntligen vår nyhet NJIE ProPud Cold Brew Coffee. Den är både utan tillsatt socker och berikad med protein, precis som övriga produkter i ProPudfamiljen. Vi ser att denna produkt kommer att attrahera en bred målgrupp men framför allt trendkänsliga Millenials, säger Assan Njie, Founder och CEO på NJIE.

Norden toppar kaffekonsumtionen i världen och den beska drycken tilltalar många morgontrötta och fikasugna svenskar. Kaffets popularitet ökar även bland yngre målgrupper, där den snabbast växande demografiska gruppen kaffedrickare är så kallade Millennials. De efterfrågar nya sätt att konsumera kaffe på, däribland konceptet Ready-to-drink-Coffee, som kan drickas på språng och ofta har en mildare och sötare smak som traditionellt kaffe inte har. Kaffets hälsosamma anseende har också ökat med tiden.

– NJIE Cold Brew Coffee uppfyller de krav som målgruppen Millenials har på kaffe idag, med sin goda smak och funktionella fördelar. De är naturligtvis utan tillsatt socker, laktosfria och berikade med protein. Alltså perfekta att dricka utan att göra avkall på en annars hälsosam livsstil, säger Johanna Krook, Marketing Manager på NJIE.

NJIE Cold Brew Coffee slår ut föregångaren iskaffe
Det har länge funnits många alternativ till det traditionella bryggkaffet, alltifrån Frapino, Cappuccino och Espresso Macchiato till Cafe au lait och iskaffe. Det sistnämna är det som kan liknas mest vid den nya lanseringen NJIE Cold Brew Coffee – men med några relevanta skillnader. Iskaffe tillreds med varmt vatten som sedan kyls ner med is, där det varma vattnet frigör oljor som ger kaffet dess syra och typiskt bittra smak. Vid framtagning av NJIE Cold Brew Coffee tillreds kaffebönorna istället med kallt vatten i minst tio timmar innan de silas.

– Denna typ av framtagning gör att kaffets söta aromer framhävs och frambringar runda, subtila smaker. Kallbryggt kaffe innehåller också lägre garvsyra och är därför även snällare mot känsliga magar, säger Johanna Krook.

Utrullning vecka 38
Den populära trenddrycken NJIE Cold Brew Coffee kommer att lanseras till dagligvaruhandeln under vecka 38. Produkten uppfyller kraven som målgruppen efterfrågar, och kommer dessutom att släppas i två smaker: Caramel Vanilla och Latte.

– Vi vill inte att våra konsumenter ska behöva kompromissa mellan hälsosamt och gott, därför lanserar vi kombinationer av smartare och nyttigare produkter med goda smaker som ligger rätt i tiden. Vi står för kvalitet, nya innovationer och framför allt våra funktionella mervärden, säger Johanna Krook.

Det här är NJIE Cold Brew Coffee

  • Utan tillsatt socker
  • Laktosfri
  • Fylld med antioxidanter
  • 10g protein/burk
  • 250 ml/burk
  • Koffeinmängd som motsvarar 1,5 kopp kaffe
  • Kan förvaras i rumstemperatur
  • Sex månaders hållbarhet
  • RSP 19.90 kr
  • Två goda smaker

Mat & Dryck | NJIE Cold Brew Coffee
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login