Nisse Hallberg – Jag är sjuk! på Örebro Konserthus

Av den 7 november, 2016

Vad händer med en komiker som inser att han har ett av sina bästa framträdanden i Tingsrätten? Är det dags att lämna sin terapeut när denna ber sin patient om hjälp med sin hypokondri? Och går det ens att göra en stand up-föreställning utan något som helst djup?

 I föreställningen ”Jag är sjuk” berättar Nisse Hallberg bl.a. hur man med alkohol botar de fel som läkarna vare sig kan bevisa eller ens tro på, och hur det kommer sig att Stålmannen Christopher Reeve är gladare än någonsin efter att ha brutit huvudet.
 
Komikern Nisse Hallberg har på kort tid etablerat sig som en av de mest anmärkningsvärda och originella komikerna i Sverige. Hans stil har beskrivits som organisk och flytande, och hans energi och framtoning på scenen är det få som kan matcha. Soloturné ”Jag är sjuk”, som kritikerrosades vid sin premiär i mars 2016, är föreställningen som skildrar en person med grov hypokondri som lyckats få, eller i alla fall tro sig ha fått, alla fysiska och psykiska sjukdomar som det går att stava till.

”Jag är sjuk” är en föreställning om rädslor och ångest utan någon som helst substans.

Nisse vann 2015 utmärkelsen ”Årets nykomling” på Svenska stand up-galan med motiveringen, ”En diamant av naturlig rolighet. De senaste åren har han välförtjänt fått en stor skara beundrare. Humor med den här sortens autenticitet är som ljuv jazz för själen.”

– Han behöver bara visa sig för att jubel och applåder ska utbryta. Nisse Hallbergs storhet ligger i att han är sig själv. Hans utseende, röst och mimik gör att det är få som har en lika tydlig uppenbarelse på scen. […] publiken på den fullsatta Sagateatern fick årets roligaste kväll.
5/5 Corren

Fredag elfte november kl. 19.30 kan man se Nisse Hallberg med support David Sundin på Örebro Konserthus.

Mer info här >>

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login