Nespresso lanserar nytt iskaffe för kolsyrat vatten

Av den 18 juni, 2019

Azurblått vatten, soldränkta dagar vid stranden och ljumma sommarnätter som pågår i det oändliga – den australiska sommaren gör det enkelt att förstå varför man där ofta väljer kalla kaffedrycker framför skållande heta. Och det är just den australiska sommaren som har fått stå för inspirationen när Nespresso nu lanserar två nya kaffesorter som släpps i limiterad upplaga.

Kaffesorterna har tagits fram särskilt för att drickas kalla och prickar in den växande trenden även bland svenskar att dricka iskaffe – kanske framför allt under de varma sommarmånaderna.

Long Black Over Ice innehåller en blandning av sydamerikanska och östafrikanska kaffesorter, kända för sina fräscha, fruktiga och blommiga aromer, vilka har lättrostats för att behålla de livfulla smaktonerna intakt. Häll kaffet över is och kolsyrat vatten för ett fylligt iskaffe med uppfriskande syrliga toner.

I Flat White Over Ice har en kombination av mörkrostade kaffesorter med djärva, kryddiga toner använts. Detta kaffe dricks med fördel med mjölk vilket ger en mjuk konsistens och rika aromater med en intensiv, fyllig avslutning. Häll kaffet över is och kall mjölk för en härlig, krämig iskaffe.

I tillägg till de två nya kaffesorterna har Nespresso samarbetat med franska Monin, känt världen över för sin högkvalitativa smaksatta sirap. Tillsammans har man tagit fram en limiterad kollektion sirap i smakerna Vanilj, Karamell och Kokosnöt, som valts ut särskilt för att passa till sommarens iskaffedrinkar.

Prova gärna recepten för de två nya kaffesorterna:

Long Black Over Ice
4 isbitar
Kolsyrat vatten (120 ml för Original eller 90 ml för Vertuo)
1 Nespresso Long Black Over Ice kaffekapsel (25 ml espresso för Original eller 80 ml dubbel espresso för Vertuo)
Valfritt: 10 ml Monin kokosnötsirap

Flat White Over Ice
4 isbitar
Mjölk (120 ml för Original eller 90 ml för Vertuo)
1 Nespresso Flat White Over Ice kaffekapsel (25 ml espresso för Original eller 80 ml dubbel espresso för Vertuo)
Valfritt: 10 ml Monin karamellsirap

Kapslarna återvinns på närmsta metallåtervinning
Nespressokapslarna är gjorda av aluminium som är det ultimata materialet för att skydda kvaliteten på kaffet och som också är oändligt återvinningsbart. Nespressokapslar återvinns enkelt på närmaste återvinningsstation för metallförpackningar i någon av Sveriges 5 800 återvinningsstationer eller i närmsta Nespresso Boutique. Kapslarna återvinns som de är, med kaffesumpen kvar.

Dryck | Nespresso lanserar nytt iskaffe för kolsyrat vatten
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login