Nespresso bjuder på fika

Av den 6 november, 2019

Lagom inför julsäsongen lanserar Nespresso Variations, ett sortiment av festliga och extraordinära smakprofiler i limiterad upplaga. Årets kollektion “Nordic Indulgence” sätter stråkastarljuset på Norden med smaker inspirerade av traditionella skandinaviska ingredienser och några av våra mest älskade bakverk som prinsesstårta, kanelbullar och mandelkaka.

Den danska designern Louise Campbell ligger bakom utformningen av Nordic Indulgence-kollektionen och har även tagit fram en serie koppar och accessoarer, utformade för att tillsammans med smakprofilerna i Nordic Indulgence skapa den ultimata nordiska fikastunden.

För Nespresso Vertuo Line lanseras två nya lyxiga smaksatta kaffesorter: Variations Nordic Cinnamon Swirl och Variations Nordic Vanilla Princess Cake. Variations Nordic Cinnamon Swirl är inspirerad av kanelbullen och innehåller härliga kaknoter med en medelstark intensitet. Kaffet har även noter av brioche-deg och kanel. Variations Nordic Vanilla Princess Cake är baserad på det ikoniska svenska bakverket prinsesstårta. Kaffet har en lyxig, krämig vaniljsmak, sötma från marsipan och en subtil antydan av hallon i kombination med en slät konsistens, kaknoter och en medelstark intensitet. 

Även för Nespresso Original Line lanseras två smaksatta kaffe: Variations Nordic Almond Cake Flavoured och Variations Nordic Cloudberry Flavoured. Variations Nordic Almond Cake Flavoured är inspirerad av den traditionella norska “kvæfjordkake” och har en kombination av kak- och vaniljtoner med en Livanto-bas. Variations Nordic Cloudberry Flavoured har en delikat, syrlig smak av hjortron med Livanto-basens rundhet och en söt, syltliknande fruktighet med en antydan av syrlighet.

För de som föredrar sitt kaffe svart lanseras Nordic Black för både Original- och Vertuo-systemet. Nordic Black är en aromatisk blandning av afrikanska och sydamerikanska Arabicabönor med eleganta, söta, fruktiga noter; kombinerade med släta, långvariga kornnoter som tillsammans ger ett lätt svart kaffe med medelhög intensitet.

Den framstående danska designern Louise Campbells står bakom designen av kapslar och tillhörade accessoarer i den limiterade Nordic Indulgence-kollektionen. Kollektionen återspeglar en kombination av nordisk minimalism med influenser av den skandinaviska naturen. Variations Nordic Indulgence innehåller även ett nytt permanent sortiment av resemuggar, samt två Limited Edition PIXIE-koppar.

Mellan den 5-9 november kommer allmänheten att få möjlighet att prova Nordic indulgence-sortimentet i Nespressos Pop-Up Café på designstudion Temporärt i Stockholm. Här bjuds på gratis kaffe i inspirerande designmiljö som lyfter det nordiska in i minsta detalj.

Kapslarna återvinns på närmsta metallåtervinning
Nespressokapslarna är gjorda av aluminium som är det ultimata materialet för att skydda kvaliteten på kaffet och som också är oändligt återvinningsbart. Nespressokapslar återvinns enkelt på närmaste återvinningsstation för metallförpackningar i någon av Sveriges 5 800 återvinningsstationer eller i närmsta Nespresso Boutique. Kapslarna återvinns som de är, med kaffesumpen kvar.

Nespresso Limited Edition Variations Nordic Indulgence finns att köpa från och med den 30 oktober till en kostnad av 50 SEK för Original Line (10 kaffekapslar) och 54-68 SEK (10 kaffekapslar) för Vertuo Line på Nespressos boutiques samt på www.nespresso.com/se.

Dryck | Nespresso bjuder på fika
Örebroguiden

Källa: Nespresso

You must be logged in to post a comment Login