Nespolino från Poderi dal Nespoli, nu helt ekologiskt

Av den 7 februari, 2019
Nespolino 2017

Poderi dal Nespoli, vingården som har producerat vin sedan 1929 i Emilia Romagna har under en längre tid jobbat med att vara så hållbara som möjligt. 

Vingården arbetar mot att ha en perfekt mix av historia och den nyaste teknologin, en respekt för miljön och samtidigt ha en vision av att hela tiden marknadsföra vinregionen.

De allra modernaste produktions systemen ska verka för att göra det enkelt att ta fram viner som är både hållbara och goda, att hela tiden jobba mot att använda så lite resurser som möjligt är målet, därför används solenergi och allt vatten återanvänds.

Marco Martini: “vi jobbar med att återvinna värme och vatten, att vara ¨grön¨ är inte bara en filosofi, det är ett sätt att leva¨ 

Med Nespolino 2017 som är gjort på 100% sangiovese så tar de steget helt ut och använder bara ekologiska druvor och hållbara jordbruksmetoder.

Vinet har mycket röd frukt i doften, viol och körsbär i smaken. Strukturerad med mjuka tanniner, ett lättdrucket vin som passar perfekt till pastan eller lättare kötträtter.

Nespolino 2017 nr 74128 79 SEK

Dryck | Nespolino från Poderi dal Nespoli
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login