Nerike MMA series 1 en riktig MMAgala i Örebro

Av den 26 september, 2019

På lördag är det dags för blod, svett och tårar på Conventum Congress i Örebro då MMAgalan Nerike MMA går av stapeln.

Det är den lokala klubben Akademi Nord som arrangerar galan och Örebroguiden fick en pratstund med Patrik Hjulström en av arrangörerna.

Berätta lite om galan.
– Den 28 september kör vi på Conventum Congress Nerike MMA series 1, det är den första galan under det namnet vi hade en annan gala förra året som blev en riktig succé då hade vi lite andra samarbetspartners men i år gör vi det helt i egen regi.

Är det många från klubben som är engagerade i galan?
– Hela klubben är ju engagerad på ett eller annat sätt men vi är en projektgrupp på fyra stycken som håller ihop det hela och sen är det cirka tio stycken som kommer att gå match.

Berätta vad man kan förvänta sig om man går på galan.
– Det som är roligt med sådana här galor är att man får se allt från de som går sina allra första matcher och unga talanger till de etablerade proffsen, så man får se hela skalan vilket är roligt. På många galor är det ju bara etablerade fighters så det blir lite annorlunda här. Sen är Conventum som arena jätte bra med fullständiga rättigheter och så vidare, hela inramningen blir allt annat än jumpahall så det blir ett nöjesarrangemang som vilket nöjesarrangemang fast med den här sporten som attraktion.

– Har man aldrig varit på något liknande så brukar det innebära lite av en skräckblandad förtjusning.

Hur ser upplägget ut?
– Det kommer att vara 15 matcher var av tre proffs matcher, resterande matcher är så kallade A-klass matcher utom en, det finns lite olika nivåer när man tävlar beroende på hur mycket erfarenhet man har. Annars kommer det folk från i stort sätt hela Sverige och även Norge.

Kan du förklara MMA för någon som inte vet vad det är?
– MMA står för Mixed Martial Arts och har genom åren växt fram till det den är idag en helt egen sport, men i grunden så handlar det om mixad kampsport med allt från boxning, thaiboxning och andra stående kampsporter som brottning och judo ner på marken med jujutsu och sådana sporter.

Biljetter finns att köpa på Tixter eller av Akademi Nord direkt.

Karl-Johan, Nöje | Nerike MMA series 1 en riktig MMAgala i Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login