Navy strength rom från Navy Island Rum Company

Av den 14 februari, 2018

Den 16:e februari släpper vi en uppföljare till Navy Island XO, som var en exklusiv lansering i maj 2017. Nu kommer nu en s.k. Navy Strength (57%) från samma producent. 1200 flaskor kommer att finnas på ett antal utvalda systembolagsbutiker. Varunr: 40169-01, pris: 599 kr, alk. 57% och 700 ml.

Navy Island Navy Strength är en unik blandning av rom från 11 stycken smådestilleringar som härstammar från 3 olika destillerier på Jamaica, alla har legat olika länge på fat, vilket ger romen en unik komplexitet och ett djup.

För att citera Jacco Kroon, grundare och ägare av Navy Island Rum Company:
”Jamaica har ett rykte om sig att producera rom av exceptionell kvalité och väldigt hantverksmässigt. Därför är det extraordinärt roligt att få lansera en sådan här unik produkt. Navy Strength är god att dricka som den är, tillsammans med is men också utmärkt att ha som bas för en cocktail som t.ex. en Nuclear Daiquiri”.

Navy Island är en egen liten ö som tillhör Jamaica. Namnet kom till då brittiska flottan hade ön som en försvarsbas under 1700-talet. Den var under lång tid stängd för yttre besökare, men har sedan ett par decennier tillbaka öppnats upp för allmänheten och anses idag vara en av de vackraste öarna i regionen. Som kuriosa kan nämnas att ön ägdes av Hollywood-skådespelaren Errol Flynn under en kort tid på 1940-talet. Enligt rykten vann han ön i ett parti poker, och om det är sant eller inte vet nog ingen idag.

Navy Strength finns i Systembolagets beställningssortiment om den inte hittas i närmsta butik!

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login