Nätverket Lindekultur först ut på kulturpub i Lindesberg

Av den 25 september, 2017

Nätverket Lindekultur startades i oktober 2013 och fyller därmed fyra år. Det uppmärksammas när det är premiär för KULTURPUB på Café Oscar i Lindesberg. Alla intresserade (alltså inte bara de som är med i nätverket) är välkomna till Café Oscar på söndag (1 oktober) – puben öppnar kl 17 och dialogmötet om Nätverket Lindekultur kommer igång kl 18.

Vad har hänt med kulturlivet i Lindesberg under de fyra åren? Vad har Nätverket Lindekultur haft för betydelse för detta?

Vad borde hända med kulturlivet i Lindesberg under de kommande åren? Vilken roll bör Nätverket Lindekultur ha för att nå detta? Och hur kan vi tillsammans på bästa sätt bidra till att stärka kulturlivet i Lindesberg?

Det är några av de frågor som kommer att diskuteras på det öppna dialogmöte som hålls på Café Oscar söndag 1 oktober om Nätverket Lindekultur i allmänhet och kulturlivet i Lindesberg i synnerhet.


Café Oscar i Lindesberg blir kulturpub på söndagar

Söndag 1 oktober är det premiär för Café Oscar i Lindesberg som kulturpub med möjlighet att diskutera aktuella kulturfrågor. 

”Vi håller Café Oscar öppet året runt och vill vara en mötesplats för folk med olika intressen och alla åldrar – därför lanserar vi olika temakvällar med kulturen i fokus på söndagar”, förklarar Adam Dagdelen på Lindesbergs Stadshotell som driver Café Oscar.

Kulturpuben håller öppet från kl 17 och erbjuder en enklare pubmeny fram till 20-tiden. Under kvällen kommer olika aktuella kulturfrågor att presenteras och diskuteras från 18-tiden.


Nätverket Lindekultur – för samverkan, samordning och samsyn

Nätverket Lindekultur höll sitt första nätverksmöte den 7 oktober 2013 då det bestämdes att nätverket initialt skulle verka inom tre konkreta ”pilotuppdrag” – samverkan kring lokaler för kulturlivet, samordning av evenemangskalender och samsyn kring kultur genom ett möte med politiker.

Sedan dess har Nätverket Lindekultur hållit ett antal dialogmöten som utmynnat i tre frågor som drivits vidare:

  • En kommunal kulturplan i Lindesberg: Vad bör den innehålla för att bäst stödja det lokala kulturlivet och bäst dra nytta av den regionala kulturplanen?
  • En långsiktig lokalstrategi för kulturlivet i Lindesberg: Vad bör den innehålla för att bäst stödja det lokala kulturlivets behov och dra nytta av det regionala kulturutbudet?
  • En kreativ och unik projektidé om vad Lindesberg kan erbjuda hela regionen: Vad bör den innehålla för att kunna få del av regionala utvecklingsmedel inom kulturområdet?

Nätverket Lindekultur är ett ideellt och informellt nätverk av och med kulturella och kreativa verksamheter till stöd för och utveckling av kulturlivet i Lindesbergs kommun. Genom samverkan och samordning når vi samsyn kring att kulturen finns, kan och behövs för att utveckla Lindesberg:

  • Kulturen finns: Genom marknadsföring gör vi kulturen mer synlig både i och utanför Lindesberg.

Webbplatsen lindekultur.se (c/o mynewsdesk.com) är en nyhets- och informationskanal för det mesta av det bästa med kulturen i Lindesberg: ”Vi följer kulturlivet i Lindesberg – genom att publicera nyheter från de som är med i Nätverket Lindekultur gör vi kulturen mer synlig både i och utanför Lindesberg – och vi bevakar kulturpolitiken på kommunal och regional nivå”.

  • Kulturen kan: Genom dialogmöten hittar vi utvecklingsmöjligheter för kulturen i Lindesberg.
  • Kulturen behövs: Genom projekt visar vi att kulturen behövs för att utveckla Lindesberg.

”Nätverket Lindekultur är INTE någon förening eller organisation utan ett nätverk som skapar kontakter och möjligheter genom samverkan, samordning och samsyn kring gemensamma frågor. Eventuella dialogmöten, projekt och/eller andra aktiviteter kring dessa frågor svarar de enskilda aktörerna för – antingen på egen hand eller i samverkan med andra aktörer. Nätverkets roll i detta är att bidra med intern kommunikation (inbjudan till medverkan) och extern marknadsföring (inbjudningar och fortlöpande nyhetsförmedling via lindekultur.se).

Kultur & Musik | Lindesberg
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login