Näst bästa semestern

Av den 12 juli, 2017

Uppe i varv efter en lång vår? Alltid uppkopplad och tillgänglig?

Att ständigt vara online och nåbara gör oss stressade. När vi har våra mobiler, surfplattor och datorer igång så har vi omedvetet ”jour”, det innebär att både kroppen och hjärnan är på helspänn. Även om det kan kännas avkopplande att sitta timvis framför datorn eller mobilen så är det tvärtom. Därför är det extra viktigt att vi lär oss att slappna av!

– Semester handlar om att ge sig själv tid att koppla av och behöver inte betyda stora kostnader och långa resplaner. Därför har vi tagit fram en profil med natur- och avslappningsljud för alla sinnesstämningar, säger Helene Sandwall, projektledare på Sony Music för deras koncept ”Sleep and Mindfulness”. Konceptet består idag av 10 olika spellistor för avslappning, sömn och meditation. Varje spellista går non-stop i cirka 6 timmar och det är bara att välja efter humör och sinnesstämning.

Runt om i världen bedrivs det forskning kring mindfulness (eller ”medveten närvaro”) och dess effekter. Ett flertal rapporter visar bland annat att mindfulness kan hjälpa mot stress, oro och sömnsvårigheter. Även meditation är en vanlig och effektiv avslappningsmetod som ger kroppen och sinnet utrymme för återhämtning.

Under ledigheten kan det räcka med en skön kudde på favoritplatsen och en mobil. Lyssna t ex till ljudet av vågorna och dina tankar tar dig bort till en härlig sandstrand. Eller, soffan i vardagsrummet, koppla av till knastret av en öppen eld eller varför inte, sommarregn.

Lyssna här, kanske blir det sommarens näst bästa semester »

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login