Nära 7 av 10 höstlovsresor redan bokade

Av den 17 augusti, 2017
Aruba.
Fotograf Nicholas Pitt, Ving.

Skolorna har knappt hunnit börja igen efter sommarlovet förrän det är dags att boka in nästa ledighet, och många är ute i god tid.

Redan nu är 68 procent av Vings höstlovsresor bokade. Främst är det till Kanarieöarna svenskarna reser under höstlovet, och då i synnerhet till Gran Canaria och Teneriffa, men även Cypern och Turkiet samt långväga resmål som Thailand, Aruba och Dominikanska republiken lockar.

Allra bäst bokat är det till Egypten och Cypern, dit det endast finns ströplatser kvar. Störst chans att komma iväg under höstlovet har man istället till Gran Canaria och Teneriffa.

– Efter en ostadig sommar är det många som redan har säkrat en veckas sol och bad i höst. Höstlovet är 5 procent bättre bokat än i fjol, så att det finns ett resesug råder det inga tvivel om. Än finns det chans att komma iväg, men det gäller att inte vänta för länge då resorna försvinner snabbt, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

I Karibien kan Ving erbjuda höstlovsresor till Dominikanska republiken och Aruba med en reslängd på 11 dagar, vilket passar många som reser med barn. Många barnfamiljer väljer också att besöka en storstad på höstlovet eller att åka på en kryssning.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login