Naked Juicebar levererar hälsosam snabbmat på Marieberg

Av den 24 april, 2017

Mariebergs köpcentrum har fått ett nytt och nyttigt matkoncept sedan Naked juicebar öppnade.

Naked Juicebar är ett koncept som härstammar från Surfside Australien och kom till Sverige genom grundarna Steve och Maria, konceptet är att erbjuda färskpressade juicer, smoothies, hälsosamma luncher och naturliga snacks i grab and go format.

Jag träffar Frida och Awet som driver Naked Juicebar på Marieberg galleria.

Hur ser ni på er roll i matutbudet här på Mariebergs köpcentrum?
Vi ser oss som ett hälsosamt alternativ bland den snabbmat som erbjuds här, säger Frida.

Vilka är eran målgrupp?
– Jag skulle säga att alla är vår målgrupp men såklart är det många väldigt hälsomedvetna människor i alla åldrar, säger Awet.

– Det är även en hel del barnfamiljer som kommer för att köpa en smoothies som ett nyttigare mellanmål till barnen, säger Frida. Vi har även många diabetiker och de som går på någon form av diet som kommer till oss för att våra produkter passar dem.

Naked Juicebar är ju ett franchisingkoncept, hur kom det sig att ni föll för detta?
– Jag började fundera på något liknande för fyra år sedan och då fanns inget liknande men när den här möjligheten dök upp så fastnade jag för den och Frida också, säger Awet.

Vad har ni för typer av mat hos er?
– För det första vill jag bara säga att vi använder inga tillsatser i någon av våra produkter, utan bara naturliga råvaror och all mat lagas här i butiken, säger Frida.

– Menyn består av juicer och smoothies sen har vi även wraps, bread rools, sallader och soppor om man är sugen på någonting varmt sen har vi även bars och shots, säger Awet.

– Våra bars är raw food bars, även de lagar vi själva och hör till våra storsäljare, säger Frida.

Självklart passar jag på att prova delar av menyn när jag är på plats, jag börjar med en smoothie och väljer en Mango Mania.

Smoothin är len och har en lagom stark mangosmak samt en ton av banan. Jag har normalt sätt svårt för drycker och juicer med banansmak, men här funkar den fint och den här smoothien känns som ett riktigt bra val till frukost eller som mellanmål när man är lite sugen.

Jag fortsätter med wrap som bland annat innehåller kyckling och getost.

Wrapen är mycket god och smakerna är rena, man kan verkligen känna alla ingredienserna och varje råvara får bra spelrum.

Som avslutning så provar jag några av raw food barsen och deras shots.

Raw food barsen kommer i flera smaker och man får helt enkelt hitta en som man gillar, jag tycker att de är goda men det finns självklart favoriter. Barsen är perfekta att ta med sig när man inte hinner stanna utan måste äta nått på språng så att säga.

Shotsen finns i smakerna Ginger som består av nypressad ingefära och ett stänk citron och Wheatgras som innehåller vetegräs och nypressat äpple.

Ginger är rejält stark och bränner verkligen till i halsen, denna tror jag är riktigt bra om man känner sig lite förkyld eller hängig av andra anledningar.

Wheatgras har en fräsch smak som jag associerar till nyklippt gräs och får mig genast lite somrigare i humöret, passar perfekt till de där regniga och tråkiga dagarna.

Jag tycker verkligen att man skall prova Naked Juicebars utbud om man är sugen på ett hälsosammare alternativ till den traditionella snabbmaten.

Karl-Johan Sandberg, Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login