Nadia Design visar ny kollektion på Oscar C

Av den 3 maj, 2018

På måndag den 7 maj visar Nadia Design upp sin nya egendesignade kollektion med en modevisning på Oscar C.

Nadia Aslani är kvinnan bakom Nadia Design, hon hade läst både tillskärning och sömnad innan hon for till Italien där hon utbildade sig till haute couture designer. Nadia har nu en butik och sömnadsateljé på Rudbecksgatan mitt emot Rudbecksskolan.

Jag besöker Nadia i hennes butik för att få veta lite mer om den kommande kollektionen och hennes verksamhet.

Berätta lite om vad du gör?
– I grunden är det skrädderi som jag håller på med, den gamla skolan där man skapade ett plagg från grunden, där jag skapar hela mönstret. Jag är ju utbildad haute couture designer, så en del av det jag gör är kläder där jag helt utgår från kunden och kundens önskemål.

– Den andra delen är kollektionen som jag sätter upp två gånger per år, en vår/sommar och en höst/vinter. Sen kan kunden välja att få plagget uppsytt med de färger och tyger man väljer, eller att köpa ett färdigt plagg. Men det blir ganska exklusivt ändå så det är inte så troligt att du stöter på många på stan med ett likadant plagg.

Vad har inspirerat dig till den nya kollektionen som kommer visas den 7 maj?
– Till den nya kollektionen har jag tittat mycket på olika nationaliteter och olika kulturer, så jag tycker att det är en riktigt multikulturell kollektion med mycket färger och detaljer. Jag har inspirerats av Afrika, Orienten och Japan bland annat.

– Det har varit en lång vinter då man bara bär grått och svart, så jag tycker verkligen att man behöver mycket färg nu på våren. Tanken är också att det skall vara bra kläder att resa i, som man skall kunna ta med sig utan att de blir skrynkliga.

– Många svenska designers håller sig till en mycket minimalistisk linje, det gör jag också men samtidigt försöker jag få in små detaljer som sätter lite krydda på kläderna och gör dem lite speciella.

Hur känns det inför modevisningen?
– Det skall bli spännande att se vad publiken tycker om kollektionen och om de ser det jag sett när jag designat den.

Kommer det att visas något mer under modevisningen?
– Ja vi kommer också att visa vårens frisyrer och makeup i samarbete med frisören som finns i Oscar C.

Då får jag tacka för pratstunden och önska dig lycka till med modevisningen och den nya kollektionen.
– Tack så mycket.

Modevisningen äger rum klockan 19:00 måndag 7 maj i Oscar C galleria.

Karl-Johan Sandberg, Mode & Skönhet | Örebro
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login