MYTH Sparkling – nytt bubbel som smakar mer än det kostar

Av den 11 juli, 2018

Den 9 juli lanserades MYTH Sparkling på Systembolaget; ett veganvänligt bubbel med låg alkohol som passar till alla festliga tillfällen. Den mousserande drycken är perfekt att servera som aperitif, till salta snacks och sallader såväl som i drinkar och sommarbålen.

Lanseringen är ett led i att tillmötesgå den medvetne konsumenten som vill avnjuta en smakrik mousserande dryck med en lägre alkoholhalt. Där ser vi idag en efterfrågan på alternativ utan den söta karaktären som annars kännetecknar låghaltiga alkoholprodukter. MYTH Sparkling uppfyller efterfrågan med ett prisvärt mousserande vin som inte bara smakar gott utan även är tillverkat helt utan animaliska tillsatser, berättar Åsa Melin, produktutvecklingschef på Providential Wines & Spirits.

MYTH Sparkling har en medelstor, ren och fruktig doft med toner av päron, honungsmelon, fläderblom och citrus. Smaken är fruktig med livlig mousse och inslag av gula äpplen, gråpäron, melon samt färsk lime. Basvinet kommer från Spanien och är gjort på blandade gröna druvor. 

Pris: 49 kr, 750 ml
Alkoholhalt: 7 %
Producent: Providential Wines & Spirits AB
Art nr: 76032-01

Mat & Dryck | MYTH Sparkling
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login