Mycket musik i sommar-Lindesberg

Av den 16 juli, 2019

Det låter om kulturen i Lindesberg – och speciellt mycket låter det de kommande sommarveckorna: Nu närmast (onsdag 17 juli) gästas Lindesbergs kyrka av en ensemble ur Bergslagens kammarsymfoniker och dagen efter (torsdag 18 juli) ger Piero Sciotto och Fred Lane konsert i Spannarboda. Läs mer om kommande konserter.


Onsdag 17 juli kl 19:00: Sommarkonsert i Lindesbergs kyrka med ensemble ur Bergslagens kammarsymfoniker

Det bjuds på ett spännande och omväxlande program. Vi får höra den stora träblåsensemblen under ledning av Geoffrey Cox och brassensemblen som leds av Claes Strömblad. Stråkarna bjuder på ett nyskrivet verk av årets tonsättare Staffan Odenhall som har skrivit en konsert för trumpet, tuba och stråkar. Solister: trumpetaren Tora Thorslund och Carl Jakobsson, båda musiker i Kungliga Hovkapellet. Årets dirigent är Katarina Andreasson som till vardags är konsertmästare i Svenska Kammarorkestern i Örebro. Fri entré. Arrangör: Linde Bergslags församling.


Onsdag 18 juli kl 19:00: Musik i sommarkvällen i Näsby kyrka (Frövi) med Petra Testad (riksspelman) och Gunnel Testad (kantor och folkmusiker)

”Vi på den här planeten”. Ett stämningsfullt folkmusikprogram med fiol och orgel, som betonar vår tillhörighet till naturen och jorden. Arrangör: Näsby Fellingsbros församlingar.


Torsdag 18 juli kl 19.00: Konsert i Spannaboda (Östergården) med Piero Sciotto och Fred Lane

Sånger till gitarr och durspel från Sverige, Italien, Sicilien, Sardinien och de brittiska öarna. Piero Sciotto är sångare skådespelare och författare som flyttade från sin hemstad Catania på Sicilien till Milano där han i många år arbetare med Nobelpristagaren Dario Fo. Piero och engelsmannen Fred Lane som bor i Sverige sedan 1970 har spelat ihop i snart 40 år. ”Publiken kan se fram emot en avspänd och varm afton fylld med musik och glädje”, hälsar Thomas och Birgit i Östergården (Spannarboda 259). Fåtal biljetter kvar. Boka biljett (200 kronor) på 0705179610.


Söndag 21 juli kl 19:00: Musikkväll i Svalbo café med Vincent Jedselius

Musikkväll med Vincent Jedselius som bjuder på Bergslagsblues. Entré 180:-, kaffe med macka ingår. Begränsat antal platser så boka! Tel 058792130 eller 0705663560.


Tisdag 23 juli kl 19:00: Sommarkonsert i Ramsbergs kyrka med vokalgruppen Vanja Modigh

Sommarvisor och koraler i folklig ton. Här blandas starka nordiska folksånger med sköna irländska tongångar och kärnfull amerikansk old time. Arrangemangen utmärks av svängiga beats, sagolika klanger, humor som innerlighet. Medverkande: Anna Larsson, Katarina Söderlund och Vilja-Louise Skough Åborn. Fri entré. Arrangör: Linde bergslags församling.


Torsdag 25 juli kl 19:00: Musik i sommarkvällen i Felllingsbro kyrka med Hanna Drakengren (organist) och David Ehrlin (saxofonist)

”Orgel och saxofon – ett klangfullt möte” med klassiska verk, psalmarrangemang och improvisationer med hjälp av orgelns varma klang och saxofonens lite mer sträva ton. Arrangör: Näsby Fellingsbros församlingar.


Måndag 29 juli kl 18:00: Martin Almgren och Stiko Per Larsson på scen i Löa Hytta

Sommaren 2017 uppträdde Stiko Per Larsson i Löa Hytta under sin vandringsturné till förmån för Barncancerfonden. Gästartist den kvällen var Martin Almgren. Det blev en fantastiskt trevlig kväll, minnesvärd både för artister och publik. Martin och Stiko har länge pratat om att göra en ny konsert i Löa tillsammans och nu är det äntligen dags. Det blir en avskalad, avslappnad och nära konsert. Programmet kommer att bjuda på Martin och Stikos egna låtar, varvat med någon lånad sång som de tycker om. Insläpp 18.00. Konserten börjar 19.00, två set på en knapp timme vardera med paus i mitten där Löa Kultursällskapet kommer att sälja fika! Entré: 200:- (barn upp till och med 12 år 100:-). Biljetter >>


Tisdag 30 juli kl 19:00: Sommarkonsert i Lindesbergs kyrka med Marie J:son Lindh Nordenmalm

”Lunchorgel” med Marie J:son Lindh Nordenmalm som framför publikens favoritmusik från lunchkonserterna i Nora kyrka. Fri entré. Arrangör: Linde bergslags församling.


Torsdag 1 augusti kl 19:00: Musik i sommarkvällen i Spannarboda kyrka med Elina och Johan Hultman

”En stund på jorden”. Elina och Johan Hultman, sång, piano och slagverk. Musik som på olika sätt beskriver hur det är att få vara en stund på jorden. Musik av Laleh Pourkarim, Bo Sundström, Sofie Livebrandt med flera. Arrangör: Näsby Fellingsbros församlingar.


Söndag 4 augusti kl 19:00: Musikkväll på Svalbo café med Bokbandet från Löa och Astrid Eriksson

Entré 180:-, kaffe med macka ingår. Begränsat antal platser så boka! Tel 058792130 eller 0705663560.


Tisdag 6 aug kl 19.00: Sommarkonsert i Vedevågs kyrka med Jesper Hugosson och Linnea Wilhelmsson

”En blandning av pop, blues, jazz. Låtar och artister som på något sätt fångat och inspirerat oss.” Fri entré. Arrangör: Linde Bergslags församling.


Torsdag 8 augusti kl 19:00: Musik i sommarkvällen i Näsby kyrka (Frövi) med Johan Amcoff

Trubadurkväll med Johan Amcoff som sjunger Cornelis Vreeswijk och annat smått och gott. Arrangör: Näsby Fellingsbros församlingar.

Musik | Mycket musik i sommar-Lindesberg
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login