Mwuana kommer till Ritz Nightclub

Av den 30 oktober, 2018

Mwuana har länge legat och bubblat på den svenska musikscenen, men det är först under det gångna året som han på allvar presenterat sig för världen.

Med sitt unika uttryck – där det känslosamma möter det hårda – har Mwuana etablerat sig som en innovatör av både svensk R&B och hiphop. Här finns melodier och ljudbilder som tidigare bara realiserats till fullo på andra sidan Atlanten, och egentligen saknats i Sverige.

Förra årets höstturné möttes av fulla hus och med utmärkelsen Årets hiphop/R&B på P3 Guldgalan som startskott på 2018, tycks även detta år tillhöra Mwuana. I vår åker Mwuana på turné, som gör nedslag på bland annat Dramaten i Stockholm. 

Med en hyllad EP-trilogi i bagaget släppte Mwuana förra året sitt efterlängtade debutalbum ”Triller”, där han på sitt alldeles egna sätt fastslog vad svensk R&B är och kan vara. Redan innan albumsläppet har han nominerats till priser i både P3 Guld och Manifestgalan, och med Triller nominerades Mwuana till hela fyra grammisar.

På årets P3 Guldgala kammade han hem priset för Årets hiphop/R&B, vilket inte kändes mer än rätt med tanke på hans enorma genomslag. ”Triller” har lyfts till skyarna av en enig kritikerkår, och kammat hem höga betyg och hyllningar hos såväl recensenter som fans. Mwuana och hans ”Triller” är en milstolpe inom genren, och inget kommer i fortsättningen att vara sig likt på den svenska hiphopscenen.

Fredag 2 november kommer Mwuana till Ritz Nightclub!

» Mer info här «

Kultur & Musik | Ritz Nightclub
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login