Mustasch släpper ny singel ”What Is Wrong”

Av den 5 maj, 2019

Mustasch ligger inte på latsidan. Bandet fortsätter att förse världen med starka alster när de vill och hur de vill.

I mars släppte Mustasch singeln ”Blood In Blood Out” som spelats en hel del på radio, och redan i dag kommer de med ny hård tonkonst – ”What Is Wrong”. Med nya singeln vill Mustasch sätta fokus på det faktum att antalet unga män ökar bland de som begår självmord.

– ”What Is Wrong” är vår kampsång för unga män som lider av psykisk ohälsa. Män förväntas vara starka och vågar inte söka hjälp. Det vill vi i Mustasch ändra på. I samband med att nya singeln släpps, startar vi även kampanjen #whatiswrong. Jag har själv tre döttrar och uppskattar förstås de kampanjer som belyser unga kvinnors situation. Men det är ett faktum att självmord ökar bland unga män och det måste vi sätta stopp för. Vi vill att alla män ska veta att det är en styrkehandling att våga söka hjälp, säger bandets sångare Ralf Gyllenhammar.

”What Is Wrong” är Mustaschs andra singelsläpp på den egna skivetiketten Tritonus Records. Bandet kommer att släppa en singel digitalt varje eller varannan månad fram till dess att fullängdaren levereras senare i höst.

– Vi vill att fansen ska vara med hela vägen. När skivan sedan släpps i höst så har de redan hunnit lyssna in sig på låtarna när vi åker på turné. Men vi kommer även att addera några extra låtar på vinylen, berättar Ralf.

Mustasch har nyligen kommit hem från en lyckad Tysklandsturné. I kväll spelar de på Gröna Lund i Stockholm och i morgon visar de var skåpet ska stå på Västerås Rockfest.

Musik | Mustasch
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login