Musikgäris intar Järntorget tillsammans med OpenArt

Av den 9 augusti, 2019

Under tisdagen den 13 Augusti kommer Musikgäris att tillsammans med OpenArt bjuda på live musik på Järntorget.

I sambarbete med OpenArt har NBV MusicBox Örebro och Musikgäris Örebro bjudit in tre musikkonstnärer till en konsertkväll på Järntorget för att hylla musiken som konstform.

Artisterna som uppträder är:

Lovisa Krantz
Lovisa Krantz är artist och låtskrivare med bas i Örebro. Hon släppte debutsingeln Human våren 2015 och hennes musik har beskrivits som filmisk: stora öde vyer där Lovisas säregna röst leker mellan nästan viskande mjuka lägen och starka och raspiga. Musiken utgår ifrån Lovisas personliga erfarenheter och känslor vilket gör texterna direkta men innerliga och lämnar utrymme för eftertanke.
Lovisa är utbildad bland annat vid Kulturamas singer/songwriterlinje och i musikproduktion vid Örebro Musikhögskola. Hon har spelat på festivaler som Västerås cityfestival, Live at Heart och Gefle Gas Indie Sweden Music festival och varit support till etablerade artister som Loreen, Lisa Miskovsky och Patrik Isaksson.

Upplopp
Upplopp är rapduon från Bjurhovda, Västerås. Deras texter handlar om feminism, självständighet. Duon vill att texterna ska nå ut och beröra människor.
Kim & Hilda har känt varandra hela livet och det märks när de går upp på scenen tillsammans! De levererar 100% närvaro samt en stark kemi i deras unika scenspråk!

Isidor
Isidor är namnet på Isabelle Ulfsdotters nystartade soloprojekt. Tidigare har hen medverkat som musiker och låtskrivare i EQV, hen utgör även ena halvan av duon Januariflod.
Som Isidor vill Isabelle utmana gränserna i sitt konstnärskap och väva samman olika kreativa uttryck. Musiken är genreöverskridande och varvas med spoken word.

Isabelle spelar piano och tvärflöjt men sång är hens huvudinstrument. Genom åren som musiker har hen upptäckt ett intresse och en förkärlek för det lite skeva, det som balanserar på gränsen mellan vackert och fult. På det sättet vill hen utmana lyssnaren att upptäcka nya klanger.

Så missa inte en hel massa live musik på Järntorget den 13 Augusti.

» Mer info här «

Musik | Musikgäris intar Järntorget tillsammans med OpenArt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login