Musikgäris för Musikhjälpen på Deed

Av den 6 december, 2019

Musikgäris Örebro har nu 145 anslutna medlemmar på facebook som tillsammans jobbar mot de patriarkala strukturerna som finns i Sveriges musikbransch tillsammans för att möjliggöra förändring.

Vi vill stärka, sammanföra och främja gäris* och skapa en mötesplats med utrymme för dialog, utbyte av erfarenheter och kunskap. Inom musikgäris möts artister, producenter, låtskrivare och arrangörer i sitt skapande. Musikgäris Örebro är en lokal undergrupp till den nationella facebookgruppen Musikgäris som startades i september 2016 av låtskrivaren och artisten Ellen Stokstad.

Under Musikhjälpenveckan kommer Musikgäris Örebro på onsdagen tillsammans med NBV MusicBox och Evelyn att arrangera en konsertkväll på cafe Deed med lokala artister samt exklusiv filmvisning av ”Riot Grrrl Sessions”.  

Musikgäris Örebro är ett kollektiv som skapats för att jobba mot jämnställdhet inom den svenska musikbranschen. Inte minst kämpar vi för att öka jämnställdheten på Örebros livescen vilket gör detta till ett extra viktigt initiativ att stötta i Örebro.

Musikgäris för musikhjälpen 2019 arrangeras onsdagen den 11 december kl.18.00 på café Deed i Örebro. Alla är välkomna!

Några av artisterna som kommer spela under kvällen är:

  • Hello Ocean
  • Deep Sea Garden
  • Lovisa Krantz
  • med flera…..

*Gäris är slang för tjej. Gäris: kvinnor, ickebinära och transpersoner – ”ickemän”.

Alla pengar som vi samlar in under kvällen går oavkortat till vår insamlingsbössa Musikgäris för Musikhjälpen och årets tema ”Sex är inte ett vapen”

Musikgäris för Musikhjälpen på Deed Onsdag 11 December 2019!

» Mer information här «

Musik | Musikgäris för Musikhjälpen på Deed
Örebroguiden

Källa Deed

You must be logged in to post a comment Login