Musikfest på Pastabaren

Av den 7 augusti, 2018

Det är dags för musikfest på PastaBaren och helgen blir fylld utav en massa underbar musik. Det blir pop, country, visa och rock n roll.

– Vi kommer självfallet servera fantastisk pasta och dryck. Entrén är frivillig och vi öppnar baren vid 19.00. Underhållningen från scen startar vid cirka 21.00, säger Besim Celik.

Fredag: 
Björn Lycklig med band 
Björn Lycklig har många järn i elden och började sin musikaliska bana som frontfigur i flera lokala band, i Sala bl.a. Blixtlås . Han flyttade som 15-åring till Örebro och gick ur gymnasiet med stipendium som skolans rockstjärna # 1.

Efter gymnasiet bildade han tillsammans med vännerna energiska popbandet Generalerna, efter fem års turnerade varje vecka och med låtar som ”Kvartifem” och ”Jockes kalas” som idag har miljoner lyssningar så lade bandet till slut ner. Björn har blivit nominerad till årets lokalartist två år i rad i Örebro, fått eldsjälsstipendium av Ingbofestivalen och har medverkat på flera produktioner bl.a. med rockpoeten Anders F Rönnblom.

I Björn Lycklig band hittar vi ett kompisgäng med musiker ifrån band som Lars Winnerbäck, Anders F Rönnblom, Kjell Höglund, Thomas Di Leva, Stefan Sundström, Pontus & Amerikanerna och Hans & Greta. Senaste singeln ”Snöar i Stockholm” fick massor utav uppmärksamhet under vintern 2017. Flera radiostationer tog in låten på rotation och många blev berörda på nyhetsredaktioner och socialamedier.

Låten är inspelad live i ett hus som de hyrde förra sommaren i Glanshammar. Den är producerad av Zebo Hillborg som för tjugo år sen sjöng ”Bakom mina solglasögon”. Zebo har tillsammans med Philip Saxin mixat/producerat Björn Lycklig album som kommer släppas under 2018. På ett av spåren hör vi legendaren Peter R Ericson som producent som bla. har jobbat med artister som Cornelis och Monica Zetterlund .

Nisse P
Niklas Törnblom är en 29 årig artist och musiker från Örebro. Under artistnamnet Nisse P släppte han sin debutsingel ”Sundbyberg” förra veckan. Låten har redan fått snurr i radion och Niklas har blivit jämförd med artister som Lars Winnerbäck. 

Musiken fann Niklas tidigt då hans pappa spelade i band som både trummis, gitarrist och sångare. Niklas pappa gick bort i en trafikolycka när Niklas var 12 år gammal. Musiken blev då ännu viktigare för Niklas då han fann gemenskap med sin döda far genom den.

Niklas har tidigare studerat till gymnasielärare i Historia på Karlstad universitet, har mångårig erfarenhet i vård och omsorg och kommer börja läsa sjuksköterskeprogrammet vid Örebro universitet HT 18.

Under tonåren var det trummor som gällde. Idag spelar han trummor i bandet Les Gordons utöver sitt artisteri Nisse P. Niklas har fått smeknamnet Nisse av både familj och vänner, men kallades i sin barndom även för Nicke.

Niklas storasyster sjöng ramsan ”Nicke picke pö, bodde på en Ö” för Niklas. Ramsan kortades allt eftersom ner till Nicke picke pö, senare Nicke Picke, Nicke P tills bara P återstod. Hela Niklas familj kallade honom till slut bara för P. Där av artistnamnet Nisse P.

Lördag: 
Björn Wahlberg

Björn berättar: Jag plockade upp gitarren som femåring och skrev min första låt när jag var 10 år. Sen dess har jag ägnat i princip all min vakna tid till att jobba med musiken. Den musiken jag skriver och framför är Americana/Country. Min musik skulle jag beskriva som intim, textbaserad, ärlig och nära. Spela live är något väldigt viktigt för mig och det har jag gjort flitigt dom senaste åren. Om jag inte haft egna gig har jag varit inhyrd gitarrist åt artister som Doug Seegers, Jens Hult.

Patrik Nordqvist 
Patrik berättar: Jag har skrivit musik så länge jag kan minnas. När jag i sena tonåren började lyssna mycket på textbaserade låtar på svenska tog dock skrivandet fart på allvar med Stefan Sundström, Lasse Winnerbäck, Taube och Cornelis som stora inspirationskällor.

Ett heminspelat album med egna låtar spelades in i sovrummet 2002 och fick titeln ”I brist på ljusa dagar”. Det tillverkades med hembrända CDR-skivor, sax och skrivarpapper, spreds i liten skala i dåvarande hemorten Grästorp, och innehåller 14 sånger, varav Duellen och Reflektion är de som ännu finns på repertoaren.

Under min tid som student i Linköping fortsatte skrivandet och mitt lyssnande på svenska artister, så som Ola Magnell, Tomas Andersson Wij och Peter LeMarc för att nämna några. Jag bildade under en kort tid ett band med några vänner och vi hann spela in en skiva i replokalen som innehåller 7 egenskrivna låtar. ”Det blå huset på Puckvägen 5”, ”Blott ett tidsfördriv” och ”Amor skjuter vilt” spelar jag ofta fortfarande.

De senaste åren har mitt skrivande kommit och gått, men tio utav de låtar som skrivits sedan flytten från Linköping finns nu på albumet ”Ett kliv” som släpptes 21 oktober 2017. Målet är att under 2018 få möjlighet att spela mer live och nå ut till en bredare publik.

Flera band kan tillkomma under veckan! 

» Mer info här «

Kultur & Musik | PastaBaren
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login