Musiker mot rasism höll konsert i Nikolaikyrkan

Av den 21 oktober, 2018

Musiker mot rasism höll under söndagen de 21 oktober en konsert i Nikolaikyrkan, konserten var en del av Mänskliga rättighetsdagarna i Örebro.

Eftermiddagens artister var Björn Wallgren, Januariflod och El lobo interesterar, talade gjorde också Johan Sobelius som är diakon i Nikolai församling.

Först ut var Björn Wallgren som också är ordförande i Örebrogrenen av musiker mot rasism, han uppträdde denna gång tillsammans med pianisten Tobias Åslund. Björns låtval var mycket tänkvärt och man kunde märka att han är mycket engagerad i ämnet. Själv tyckte jag att låten ”Vart är du på väg” passade extra bra och Björn gjorde som vanligt en bra spelning med mycket glädje i.

Johan Sobelius som är diakon i Nikolai församling höll sedan ett kortare tal där han pratade om kyrkans arbete mot rasism och utanförskap i Örebro och världen, ett mycket intressant och tänkvärt tal där han satte dagens situation i perspektiv.

Nästa akt var Januariflod, gruppen är ett projekt sprunget ur bandet EQV men där Januariflod är tänkt att framför allt skriva texter på svenska och spelar en typ av vemodig folkpop. Bandet är precis hemkomna från en resa till Canada där de spelat och deltagit i seminarier. Man ger en mycket finstämd spelning och deras musik passar verkligen bra i Nikolaikyrkans akustik.

Sist ut var El Lobo Interesterar en artist från Chile som nu mer är bosatt i Örebro och denna gång framförde egenskrivna låtar på flygel och sång. Även denna akt passar mycket bra för akustiken i kyrkan och man blir verkligen gripen av ljudbilden i kombination med miljön.

Detta var en fin och tänkvärd tillställning och jag tycker att det är synd att inte fler passade på att besöka denna gratiskonsert.

Bilder från konserten.

Karl-Johan Sandberg, Kultur & Musik | Musiker mot rasism
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login