Musikalisk explosion av Honeymoon Disease

Av den 6 november, 2016

Rock Klubben Svarta Bettan har funnits ett tag i O`learys lokaler och de har haft besök av flera intressanta band som tex. Skraeckoadlan.

Lokalen är snyggt inredd, väl tilltagen och klubben är ett välkomnat tillskott för Örebros rockentusiaster med stor potential.

Honeymoon Disease från Göteborg har funnits några år och spelar energisk retrorock i snabbt tempo. I konstellationen finns bl.a. Jimmy Karlsson (trummor), tidigare medlem i Mamont som besitter ett stort kunnande och har mycket rutin.

Bandet släppte skivan ”The Transcendence” förra året som producerades av Nicke Andersson.

Honeymoon Disease river igång spelningen i ett rasande tempo och de röjer rejält på scen med en stark naturlig scennärvaro.

Bandet kör retrokonceptet all in med tillhörande attribut men de gör det bra och de känns äkta. De skapar på en gång en riktigt skön stämning hos publiken och de är underhållande att se och höra med skickligt framfört rock.

Jimmy Karlssons rutin som trummis bygger upp kraften i soundet och tillsammans utstrålar de ett stort självförtroende som blir till en stark helhet. Scenspråket och det speedade rörelserna på scen är Honeymoon Disease främsta styrka som gör konserten till en av de intressantaste och skönaste upplevelser jag varit med om på länge.

Avslutet med en cover av Kiss låten ”Deuce” är en fenomenal tung avslutning av en lyckad klubbspelning som gjorde ett mycket trevligt avtryck.

Bilder från spelningen.

Honeymoon Disease får hela…
svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-tom

johan-bergdahl

Johan Bergdahl, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login