Musik | Zoégas lanserar klassisk låt med kenyanskt stjärnskott

Av den 15 augusti, 2016

Den svensk-kenyanska artisten Alicios Theluji har på uppdrag av Zoégas översatt den klassiska låten ”Vi måste höja våra röster” till Swahili. Zoégas har också spelat in en tillhörande musikvideo i Nairobi för att lyfta fram det moderna Afrika och sitt omfattande hållbarhetsarbete i området. #zoegaskaffe #coffeebywomen

Vi vill genom vår sång, vars original inspirerat till att stärka kvinnor, och film visa det Kenya som vi ser när vi besöker landet, även utanför kaffeplantagen. Starka tjejer och killar som med självförtroende ser på framtiden. Inom kaffeodling men också inom andra verksamheter. Som alltid står Östafrika och speciellt Kenya, som är så viktigt för den unika Zoégas-smaken, i fokus, säger Cathrine Ossborn, Marknadschef på Zoégas.

Musikvideon kommer i olika versioner att synas i digitala medier och kanaler så som på Facebook och Instagram med start vecka 32.

Den karakteristiska Zoégas-smaken kommer från högkvalitativa kaffebönor odlade i Östafrika, där Zoégas investerar i flera hållbarhetsprojekt för att säkra framtidens kaffe. Projekten fokuserar på att hjälpa kaffebönderna att öka sina inkomster på ett hållbart sätt, eftersom utbudet av ansvarsfullt odlade kaffebönor minskar samtidigt som efterfrågan ökar.

50 procent av alla som arbetar med kaffe i världen är kvinnor, men bara fem procent har ledande befattningar. Zoégas har därför ett extra fokus på kvinnliga kaffebönder i sina projekt, alla behövs för att säkerställa framtidens kaffe.

Video | Coffeebywoman music video

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login