Musik | Zingalongtajm med Electric Banana Band – nu är allt-i-ett-boken släppt

Av den 17 april, 2015

Nu är Electric Banana Bands allt-i-ett-bok Zingalongtajm släppt! (Se videobevis ovanför!) Det är en scrapbook om bandet med de största hitsen och en inbyggd musikspelare. Boken är full av roliga fakta om bandet, finurliga illustrationer av Lasse Åberg och noter till Janne Schaffers kompositioner som ”Banankontakt”, ”Zvampen” och ”Min piraya Maya”. Äntligen kan du sjunga karaoke till bandets originalbakgrunder – boken spelar musiken och melodin.

År 1980 ringde Lasse Åberg till Janne Schaffer och frågade om han ville vara med som zebra i ett djur­inspirerat popband. Janne sa ja – resten är historia! Electric Banana Band, med Lasse Åberg, Klasse Möllberg och Janne Schaffer som frontfigurer, har släppt ett stort antal plattor. Flera har sålt guld och platina. I maj fyller Lasse Åberg 75 år och Janne Schaffer fyller 70 under hösten.

Bandets popularitet håller i sig; under förra årets Sverigeturné drog de fulla hus med höjdpunkten under Sweden Rock där inte mindre än 30.000 personer, varav tio var utklädda till jättebananer, hängav sig åt ”Zvampen”, ”Banankontakt” och andra superhits.

Bandets nästa framträdande är vid Volvo Ocean Race den 24 juni i Göteborg.

NY BOK  |  Zingalongtajm med Electric Banana Band
Av Lasse Åberg och Janne Schaffer

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login