Musik | Voxfestivalklara ISA släpper ny singel och EP

Av den 8 maj, 2015

Idag släpper Isa nya singeln ” Drum & Bass” och EP:n ”Don’t Stop” med sammanlagt sex låtar. Isa har skrivit ”Drum & Bass” tillsammans med låtskrivarparet Mirja Breitholtz och Tony Nilsson, som även har jobbat med Rita Ora och Selena Gomez och skrivit låtar till bl.a. Alcazar, Darin, Agnes och Ulrik Munther.

17-åriga Isa Tengblad slog igenom i årets Melodifestival när hon tävlade med låten ” Don’t Stop”. I den tredje deltävlingen i Östersund slog hon ut förhandsfavoriter som Andreas Johnson och Kristin Amparo och knep en av två finalplatser tillsammans med Jon Henrik Fjällgren.
Isa har på kort tid byggt upp en stark fanbase med över 65 000 följare på Instagram och mer än 12 000 följare på Youtube, där hennes videos på Youtube har över 1,5 miljoner visningar.

Utöver singelsläppet är Isa aktuell som medlem i den svenska jurygruppen till Eurovision Song Contest, tillsammans med juryordförande Filip Adamo, Lina Hedlund, Henrik Johnsson och Rennie Mirro. Jurygruppen utgör hälften av Sveriges röster i Eurovision Song Contest, och Isa är en av de yngsta jurymedlemmarna runtom i Europa, där det för övrigt bara finns med två tonåringar – och Isa är den ena.

I sommar har Isa en stor turné inbokad med över 30 stopp runtom i landet, bland annat på Hudikskalaset, Kramfors Folkfest Voxfestivalen i Örebro.

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login