Musik | Vanbot släpper albumet ”Perfect Storm”

Av den 15 maj, 2015

Efter ett raderat album och en omstart är Vanbot tillbaka med det nya albumet ”Perfect Storm” som släpps idag 15 maj.

Redan under våren har vi kunnat höra smakprov från det kommande albumet i form av singlarna ”Trooper” och ”The Way You Say It” som uppmärksammats i internationella medier som Interview Magazine, The Guardian och MTV.

Vanbot (Ester Ideskog) släppte sitt självbetitlade debutalbum 2011, följt av flera singlar under 2012 och 2013. Låtarna prisades internationellt, men sedan har det varit tyst från Vanbot.

“Planen var att släppa nytt album hösten 2013, men det ställdes in i sista stund. Albumet var nästan klart när jag fick kalla fötter, någonting fattades. Jag fick ett breakdown, tog tio steg tillbaka och började om från scratch. Omstarten blev en utmaning att gå utanför mina ramar och jag började arbeta med nya lager av min röst, nya beats, effekter och syntar. Jag hittade något nytt att bygga på, det var den perfekta stormen.”

På det nya albumet kombineras poppiga melodier med skeva syntar, euforisk sång och suggestiva beats i produktioner och mixar signerade Johannes Berglund (The Knife, Jenny Wilson). På vissa spår märks dessutom vid sidan av Ester Ideskog, medkompositörer som Jan Kask (Say Lou Lou, Tove Styrke) och Adam Olenius (Shout Out Louds).

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login