Musik | Ulrik Munther släpper albumet ”Allt jag ville säga”

Av den 14 maj, 2015

Ulrik Munther och Jonas Gardell träffades i samband med Jonas TV-show ”En helkväll med Jonas Gardell”. Tycke uppstod och duon inledde ett samarbete som senare mynnade ut i albumet ”Allt jag ville säga”, Ulrik Munthers första skiva på svenska. Jonas står för texterna och Ulrik för musik och arrangemang. Producent på skivan är Elias Kapari, tillsammans med Ulrik.

Med direkta låtar som Nån gång, Alltid leva, aldrig dö och Närmare himlen, visar Ulrik att han är lika stark på svenska som på engelska. Titelspåret ”Allt jag ville säga” får lyssnaren att helt kapitulera och lyssna på berättelsen.

”Jonas är extremt vis, han har verkligen levt och gjort skillnad i andras liv och har så många historier att berätta. Han skriver texter som ingen annan jag träffat.” säger Ulrik Munther.

I samband med albumsläppet åker Ulrik även till filmfestivalen i Cannes, där hans skådespelardebut ”Efterskalv” tävlar. Den Zentropaproducerade (Lars von Trier) filmen går upp hösten 2015.

Ulrik Munther slog igenom som 15-åring när han vann Lilla Melodifestivalen och Melody Grand Prix. Sen dess har hans karriär gått spikrakt uppåt. Med en andraplats i Metro on stage, två tredjeplatser i Melodifestivalen, en egen TV-show på SVT flow (Big in Japan) och diverse listplaceringar på sitt CV, så har Ulrik Munther bevisat att han är här för att stanna.

Albumet finns att lyssna på här >>

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login