Musik | Tomas Ledin släpper nya singeln ”Livs levande”

Av den 26 maj, 2015

Efter drygt 40 år som artist är Tomas Ledin en av Sveriges mest folkkära artister, nu släpper Ledin singeln ”Livs levande”.

Tomas Ledin har över 30 album i bagaget och senaste albumet ”Höga Kusten” sålde guld och prisades med en Grammis. Efter tre års arbete släpptes i höstas den ambitiösa boxen ”Spår” där lyssnaren får följa med på en musikalisk resa över fem decennier.

Under vårvintern har Ledin återigen börjat skriva låtar och testat sig fram. Sedan länge har några rader på temat ”livs levande” funnits med i Ledins tankar. Ämnet och dess anslag grep tag och slutligen skapades låten ”Livs levande”. Budskapet är att ta vara på varandra och vår stund på jorden. Singeln ”Livs levande” är även rubriken för sommarens stora turné. Senaste sommarturnén var 2009 och nu längtar Ledin att ge sig ut på vägarna igen. Den 24 juni är det turnépremiär på Sofiero Slott i Helsingborg och ytterligare tjugotre datum är inbokade. Så här kommenterar Tomas själv singelsläppet och turnén:

”Att sommarens turné nu bär samma namn kan ses som en lycklig tillfällighet, det var inte tänkt så från början. Ser verkligen fram emot sommarens konserter, inte minst att få framföra just Livs levande”.

Nu släpper Tomas Ledin singeln ”Livs levande”. Från artisten som levererat sommarhits i decennier är detta inget undantag. Ingen sommar utan Ledin helt enkelt.

Tomas Ledin kommer inte till Örebro på sin sommarturné, Eskilstuna är det närmast han kommer Örebro.

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login