Musik | Timoteij på väg mot internationellt genombrott

Av den 12 juli, 2015

Nu släpper Timoteij sin andra singel på engelska, Milky Way. Sedan releasen av låten Wildfire i våras har gruppen fått många förfrågningar från stora delar av världen. Trion, bestående av Skaraborgstjejerna Bodil Bergström (sång, dragspel), Cecilia Kallin (sång, gitarr) och Elina Thorsell (sång, flöjt), har länge kämpat för ett internationellt genombrott.

Det känns otroligt kul, vi förhandlar just nu med bolag i över 20 länder för utgivning av Timoteijs musik. Fler och fler hör av sig och visar intresse, säger Peter Sahlin på Starlab.

Intresset för Timoteij har även ökat på hemmaplan och i sommar spelar de runt om i hela landet. Redan imorgon premiärspelar gruppen sin nya singel Milky Way i Sommarkrysset på TV4.

Milky Way är vår hittills popigaste och mest internationella låt. Den har en catchy melodi och en positiv text. Man blir superglad av att lyssna på den, säger Elina Thorsell.

Elina Thorsell, Cecilia Kallin och Bodil Bergström har alla tre skrivit den nya låten tillsammans med Jimmy Åkerfors. De är överens om att det är deras bästa låt någonsin, och med utlandet i sikte fortsätter Timoteij att skriva nya låtar.

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login