Musik | Svenska seniorer jublar – äntligen finns AC/DC på Spotify

Av den 3 juli, 2015

Upptäckten av de svenska seniorernas förtjusning i AC/DC gjordes i och med skapandet av den ultimata playlisten på Spotify för alla över 55 år – Senior Hits. Över 4000 bidrag har kommit in till låtlistan från hela Norden. Givetvis består listan av en hel rad klassiska artister, men det bidrag som sticker ut mest är AC/DC.

Många års väntan
Det var under tisdagen den 30:e juni som AC/DC:s musik gjordes tillgänglig digitalt, något som många fans väntat länge på.

Det är viktigt att det finns bra material tillgängligt digitalt som även passar seniorer, därför är vi jätteglada att AC/DC nu finns på Spotify. Nu hoppas vi även att Beatles snart omfamnar den digitala utvecklingen säger Camilla Nilsson på Doro.

Top 5 artister bland de svenska seniorerna:
1. Elvis
2. ABBA
3. The Beatles
4. Anita Lindblom
5. Hasse Andersson

Ser man till alla de nordiska länderna så är den mest önskade låten just AC/DC:s ”Thunderstruck”.

Länk till spellistan på spotify:

 

 

Det digitala glappet.
Initiativtagare till Senior Hits är den svenska mobiltelefontillverkaren Doro som med sina lättanvända telefoner vill hjälpa seniorer att överbrygga det digitala glappet. Spellistan finns på en hemsida där besökaren även kan få information om hur man tar del av annat digitalt innehåll så som böcker och film.

Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login