Musik | Svensk Hollywood-doldis gör succé med låt om dejtingappar

Av den 23 maj, 2015

Sångerskan Beatrix Kiddo har de senaste dagarna svept över sociala medier med dejtingapp-låten ”Swipe” och den kändistäta och omtalade musikvideon. Sedan slutet på förra veckan har videon setts 130.000 gånger på hennes Facebook och 40.000 på YouTube.

Låten handlar om alla klytchor man råkar ut för när man använder dejtingappar som t.ex. Tinder. Låttiteln ”Swipe” förknippas ofta med att man scrollar bilder på potentiella dejter som appen föreslår. Användaren scrollar bilden till vänster i sin smartphone för att tacka nej eller till höger för att försöka få till en ”match” och förhoppningsvis en träff med personen.

För drygt ett år sedan flyttade Beatrix från LA till Sverige för en kille hon träffade på Tinder men blev dumpad efter bara fyra veckor.

Jag blev trött på alla töntar och konstiga typer jag träffade genom dejtingapparna och när jag dessutom blev dumpad genom ett sms blev det bara too much. Jag samlade mitt tjejgäng, köpte en box med vin och vi satte oss i studion och skrev hela låten på två timmar, berättar Beatrix.

I videon bläddrar hon förbi hundratals kända ansikten och man kan skymta svenska profiler som Måns Zelmerlöw, Alexander Skarsgård, Eric Saade och Sean Banan samt utländska stjärnor som Justin Bieber, One Direction, Jake Gyllenhaal, Arnold Schwarzenegger och superbloggaren Perez Hilton. Den sistnämnde har till och med favoritmarkerat låten på sin Twitter.

Beatrix Kiddo är hälften amerikan och hälften svensk. Hon är född och uppvuxen i Los Angeles där hon som barn sjöng i kyrkokören för att senare jobba som demosångerska åt välkända musikproducenter och bakom stora popstjärnor. Dessutom jobbade Beatrix som statist vid filminspelningar och skymtar förbi i filmer som Twilight-trilogin och Iron Man 2. Artistnamnet Beatrix Kiddo fick hon av en musikproducent som tyckte att hon behövde ett coolare namn för musikbranschen. Nu är Beatrix Kiddo redo att på riktigt slå sig in i popvärlden!

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login