Musik | Supersuccé för Samir & Viktor med nya singeln ”Saxofuckingfon”

Av den 11 juni, 2015

Förra sommaren ägde de dansgolven med debutsingeln ”Success” och i våras gjorde Samir & Viktor stor succé i Melodifestivalen med låten ”Groupie”. I fredags släppte duon nya singeln ”Saxofuckingfon” och låten har redan gjort supersuccé.

Två timmar efter release hade den intagit förstaplatsen på iTunes och under måndagen tog sig låten upp till andraplatsen på Spotifys topplista. Nu ligger endast Avicii före duon.

Samir & Viktor har under senaste året haft två stora hits som båda sålt dubbel platina och fått väldigt hög rotation på radio. Debutsingeln ”Success” släpptes sommaren 2014 och blev etta på iTunes och Digilistan, tvåa på Spotify och trea på Sverigetopplistan. Uppföljaren ”Groupie” gick till final i Melodifestivalen 2015 och blev tvåa på Spotify.

Duon består av Samir Badran och Viktor Frisk. Samir (1990) är uppvuxen i Linköping. Han blev rikskänd genom sitt deltagande i Paradise Hotel och är idag en stor profil på sociala medier. Viktor Frisk (1995) är uppvuxen i Stora Sundby utanför Eskilstuna. Viktor är känd som modebloggare.

Titeln ”Saxofuckingfon” kom till på skämt under en bilresa och utvecklades så småningom till en pop-influerad house anthem på svenska. Låten är skriven av Victor Thell, Anton Hård af Segerstad och Kevin Högdahl. Thell och Hård af Segerstad har även producerat låten.

Samir & Viktor befinner sig just nu på en pågående Sverigeturné. 

”Saxofuckingfon”
Spotify >>
iTunes >>

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login