Musik | Sanna Nielsen firar 20 år som artist med ny singel

Av den 12 maj, 2016

Sanna Nielsen firar 20 år som artist med nya singeln ”Dansar Bort Med Någon Annan”.

Popstjärnan Sanna Nielsen är tillbaka med nya singeln ”Dansar Bort Med Någon Annan”. Låten är det första spåret från en kommande EP som släpps i höst. Denna gång är det pop på svenska som gäller och Sanna har skrivit singeln tillsammans med David Lindgren Zacharias som också står för produktionen.

Jag satt på en av Thailands stränder när David Zacharias Lindgren skickade över en idé på en låt, berättar Sanna Nielsen. Vi började skriva tillsammans över mail och när jag kom hem skrev vi klart ”Dansar Bort Med Någon Annan”. Det känns otroligt inspirerande att sjunga på svenska igen och att dessutom berätta min historia som nu även firar 20 år.

Sanna har haft några otroligt händelserika år efter Melodifestivalvinsten och tredjeplatsen i Eurovision Song Contest 2014. Albumet ”7″ som släpptes i samband med hitsingeln ”Undo” gick upp etta på svenska albumlistan och följdes upp av en stor Sverigeturné och sommarprat i P1. ”Undo” fick dessutom ett fantastiskt mottagande runtom i Europa där låten låg topp tio på iTunes i 18 olika länder. Därefter har Sanna gjort två julturnéer och varit programledare för Melodifestivalen 2015. I sommar kommer Sanna axla rollen som programledare för ”Allsång på Skansen” i SVT.

Video | Sanna Nielsen – ”Dansar Bort Med Någon Annan” (Official Audio)

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login