Musik | Revolution! Duon Catfight släpper ny EP

Av den 14 juni, 2015

Catfight med Denise Lopez och Jennifer Love Lopez har öppnat dörrarna för den nya kvinnliga House revolutionen med att lansera deras nya EP, döpt ”Revolution”.

Det är en unik samling på 4 spår som utmanar den idag mycket mansdominerade Housegenren.

Duons framfart i branschen har varit anmärkningsvärd och deras spelningar är alltid fullsatta. De kör två timmar högtryck EDM/BIG ROOM och på vissa spelningar sjunger Denise låtarna live direkt från scenen.

Catfight är långt ifrån bara en DJ duo. Denise skriver och sjunger låtarna och all produktion ger gemensamt.

Båda har en lång och gedigen erfarenhet av branschen och har utvecklat deras tekniska färdigheter till en avsevärt konkurrenskraftig nivå. All produktion går under egna bolaget Catfight AB och duon lanserar sin musik via sitt eget skivbolag.

Singeln “Earthbound” låg #1 på Tunes, #15 på digilistan och har streamats över 100 000 gånger på Spotify. Nya singel ’Your world is mine ’ gick upp till #7 plats.

EP: n består av spåren: Earthbound, The World is mine, Female Revolution samt What we need.

Denise Lopez har som soloartist sålt mer än 500 000 album. Hon har arbetat med framstående producenter såsom Pras Michel (Fugees), Max Martin, Anders Bagge och Andreas Carlsson m.fl. Hon var som enda svenska artist förband till Michael Jackson på ett fullsatt Ullevi och har sålt ut Tokyo Dome tv. gånger i rad med 100 000 i publiken.

Jennifer Love har spelat på den välkända klubben Pacha (Egypten och Spanien) och Custo Fashion Event/Fashion-TV i Barcelona för en publik över 5000 personer. Hon har även medverkat på samlings cd:n “God Is a DJane Vol. 1″, som består av klassisk vokal-house.

Jennifer har spelat på de största internationella klubbarna i Europa, Mellanöstern och samtliga primära klubbar i Sverige.

“Vi är båda väldigt stolta över Revolution som är ett resultat av ett djupgående, kreativt och gediget arbete. Vi hoppas att vår publik kommer att känna samma glädje när de lyssnar som vi gjorde när vi producerade den. Det är väldigt kul att som kvinnor kunna sätta sitt avtryck i den här musikgenren som till större delen består av män.” – Säger Denise Lopez i en kommentar.

Lyssna på Catfight här >>

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login