Musik | ”Real Thing” – Ny singel från Jonathan Johansson

Av den 8 januari, 2016

Jonathan Johanssons ”Lebensraum” från 2015 blev ett av årets mest hyllade album – med träffsäkert språk hör vi Jonathans skildringar av kärlek, uppväxt, rörelsefrihet och nyfascism. Flera berättelser som är sammanfogade med det gemensamma temat: ett Europa i förfall.

Nu startar Jonathan Johansson 2016 med att släppa nya singeln ”Real Thing”, som är skriven av Jonathan tillsammans med Oskar Linnros och David Lindvall. Den 16 januari framför Jonathan låten live på SVT och P3 på P3 Guld-galan. Efter P3 Guld beger Jonathan sig ut på turnén Trilogi där han i kronologisk ordning kommer att framföra alla sina album live i Göteborg, Malmö samt Stockholm.

För “Lebensraum” är Jonathan även Grammisnominerad i kategorierna “Årets album”, “Årets textförfattare” och “Årets producent”, för Johan Eckeborn som producerade albumet.

Så här kommenterar Jonathan ”Real Thing”:

Eftersom livet är kort och ofta pissigt tänkte jag släppa en helt ny singel som är 100 procent vibb och värme. Så. Den heter Real Thing, och handlar om att vara…real, eller fake? Skriven tillsammans med Oskar Linnros och David Lindvall. Hoppla!

Lyssna på Real Thing här

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login