Musik | Premiär för klubb Regulate på Sweet Chili

Av den 11 juli, 2015

I går fredag var det nypremiär för Klubb Regulate som nu mer håller till på Sweet Chili vid Järntorget.

Till premiären hade arrangören bullat upp rejält med bland annat premiärvisning av skateboardfilmen ”The sour Solutions”, Dogge Doggelito från Latin Kings som Dj samt liveuppträdande från Helan och Halvan och inte minst Progress Evolution.

Det blev en familjär och trevlig kväll där Dogge vände skivor och dansade med publiken, Helan och Halvan rev av ett par låtar. Jag måste säga att grabbarna gör det bra trots visst strul med mikrofoner och annan teknik, för mig är faktiskt Halvan den starkare rapp mässigt av de två med en skön old school nerv i rösten.

Kvällens stora behållning är dock Progress Evolution, och det här värmde verkligen alla som gillar den gamla goda hiphopen. Progress kommer in med ett enormt självförtroende och uppmanar alla att komma närmare.

Jag har hört Progress flera gånger förut och han går enligt mig från klarhet till klarhet, 2013 släppte han skivan Dynamics som är en skön hiphop platta med nittitals känsla och som i mitt tycke har fått mindre uppmärksamhet än den förtjänar.

Progress Evolution gör ett starkt framträdande där han bjuder låtar från Dynamics, men också från sina senaste experiment med mer reggae doftande beats. Det hela blev en riktigt bra spelning helt enkelt.

Vad gäller skateboardfilmen så är jag inte helt imponerad, men är jag ingen inbiten skejtare heller, visst är tricken imponerande och bildspelet bitvis riktigt snyggt men jag kommer aldrig in i filmens rytm så jag tröttnar en aning.

Kvällen blir i alla fall en trevlig upplevelse och om du gillar rytmerna från betongen så håll utkik efter nästa Klubb Regulate på Sweet Chili.

Bilder från Klubb Regulate.

Karl-Johan Sandberg, Vin Dryck| ÖrebroguidenKarl-Johan Sandberg | Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login