Musik | Panetoz frågar sig – Hur dansar man i Norge?

Av den 23 mars, 2015

En Sveriges mest glädjespridande artistgrupper, Panetoz släpper nu sin nya singel ”Norge”. De har sedan genombrottet 2012 fått hela Sverige att dansa (och pausa) och nu är det dags för en ny singel med koreografi inspirerad från vårt grannland i väster.

Varför just Norge? Det hela började under en studiosession då gruppen började diskutera och konstaterade att ingen vet hur man dansar i Norge, eller om de ens dansar där.

Panetoz berättar:
– Det är många länder i världen som har sina egna danser, b.la. azonto från Ghana, dancehall från Jamaica, små grodorna i Sverige och i Finland har de tango. Så när frågan ”hur dansar de i Norge?” dök upp, gjorde vi det Panetoz gör bäst. Vi antog utmaningen och skapade en dans åt dem och precis som de andra danserna vi känner till från världens alla hörn är tanken att även denna ska spridas bortom Skandinaviens gränser.

Som vanligt handlade det om att inkludera sin publik på något sätt och ur idéerna växte tanken om hur Norge-dansen skulle se ut. Dansstegen och rörelserna formades och när de inte inte längre kunde stå still var det var ingen tvekan om att de hade någonting bra på gång.

Panetoz musik innebär glädje, energi och är inkluderande. Under 2015 vill Panetoz fortsätta med den unika trend som de har skapat. Gruppen utmanar alla till att bli en del av festen och att det inte gör något att ibland tappa sin coolhet. Inget är rätt eller fel så länge det känns bra och man har kul, hälsar de.

Nu är det din tur!

Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login